Kolla! Blir Tesla först i världen med fabrik på jättemarknaden?

Breakit - Kolla! Blir Tesla först i världen med fabrik på jättemarknaden?

Elon Musk. Foto: AP Photo/Noah Berger

Finwire / Breakit

Elon Musks Tesla gasar i Kina.

Amerikanska Tesla har nått ett avtal med lokalmyndigheterna i Shanghai om att få bygga en produktionsanläggning, skriver Wall Street Journal.

Det innebär enligt Bloomberg att Tesla kan bli den första utländska biltillverkaren med en helägd egen produktionsanläggning på världens strörsta bilmarknad. 

Den nya fabriken skulle vara belägen i stadens fria handelszon men ändå se Tesla bli föremål för importtullen på 25 procent.

Enligt personer med insyn håller bolaget på att arbeta med myndigheterna kring detaljerna av affärens tillkännagivande. Tesla har tidigare sagt att man planerar att ha en definierad produktionsplan för Kina vid slutet av året.

Uppgifterna om Tesla kommer inför att president Donald Trump planerar ett besök till Peking nästa månad. Han är sedan tidigare en uttalad kritiker till Kinas handelspolitik.

Kinas marknad för elbilar är den största i världen och fortsätter att växa. Landets regering har siktet inställt på att sälja en miljon elbilar år 2025, att jämföra med de 351 000 som såldes förra året.

Läs fler artiklar
LÄS MER