Nu kilar han stadigt med familjen Wallenberg

Breakit - Nu kilar han stadigt med familjen Wallenberg

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

H&M-chefen startar nytt bolag med Wallenbergarna – ska investera i startups.

Två av Sveriges rikaste familjer ska börja investera i startups. Det är familjen Wallenberg, genom stiftelsen FAM, och H&M-chefen Karl-Johan Persson som nu slår sina påsar ihop för att leta nya investeringsobjekt inom den svenska techsektorn. Det avslöjar DI Digital.

Ett gemensamt bolag, 82:an Invest, startades nyligen och den första investeringen blev i Fidesmo, ett Stockholmsbolag som tagit fram en teknik som gör det möjligt att använda samma plastkort till en rad olika tjänster (läs mer här).

Sedan tidigare är FAM och Karl-Johan Persson storägare i Kivra, bolaget som skapat en digital brevlåda och där Stefan Krook är vd. Det är också Stefan Krook som blir vd för Karl-Johan Persson och FAM:s gemensamma investeringsbolag.

”Jag och Karl-Johan (Persson) investerar inte i bolag för att göra en snabb exit utan vill bygga långsiktigt stabila verksamheter. Här har vi och FAM precis samma inställning och vi har trivts väldigt bra ihop i Kivra”, säger Stefan Krook.

Han och Karl-Johan Persson har tidigare gjort techinvesteringar tillsammans i bolaget 41:an invest. Men i det nybildade 82:an Invest ”dubblas 41:ans investeringsförmåga”, uppger Stefan Krook till DI Digital. Hittills har Stefan Krook och Karl-Johan Persson investerat drygt 100 miljoner kronor i bolag som bland andra Budbee, Kivra och Dib Hotel.

”Jag blir virtuell vd för 82:an Invest. Nu gjorde vi investeringen i Fidesmo men jag tror inte det blir så många fler det närmaste året, kanske inte ens någon. Jag har fullt upp med att driva Kivra”, säger Stefan Krook.

Läs fler artiklar
LÄS MER