Sök

Nu kilar han stadigt med familjen Wallenberg

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

H&M-chefen startar nytt bolag med Wallenbergarna – ska investera i startups.

Två av Sveriges rikaste familjer ska börja investera i startups. Det är familjen Wallenberg, genom stiftelsen FAM, och H&M-chefen Karl-Johan Persson som nu slår sina påsar ihop för att leta nya investeringsobjekt inom den svenska techsektorn. Det avslöjar DI Digital.

Ett gemensamt bolag, 82:an Invest, startades nyligen och den första investeringen blev i Fidesmo, ett Stockholmsbolag som tagit fram en teknik som gör det möjligt att använda samma plastkort till en rad olika tjänster (läs mer här).

Sedan tidigare är FAM och Karl-Johan Persson storägare i Kivra, bolaget som skapat en digital brevlåda och där Stefan Krook är vd. Det är också Stefan Krook som blir vd för Karl-Johan Persson och FAM:s gemensamma investeringsbolag.

”Jag och Karl-Johan (Persson) investerar inte i bolag för att göra en snabb exit utan vill bygga långsiktigt stabila verksamheter. Här har vi och FAM precis samma inställning och vi har trivts väldigt bra ihop i Kivra”, säger Stefan Krook.

Han och Karl-Johan Persson har tidigare gjort techinvesteringar tillsammans i bolaget 41:an invest. Men i det nybildade 82:an Invest ”dubblas 41:ans investeringsförmåga”, uppger Stefan Krook till DI Digital. Hittills har Stefan Krook och Karl-Johan Persson investerat drygt 100 miljoner kronor i bolag som bland andra Budbee, Kivra och Dib Hotel.

”Jag blir virtuell vd för 82:an Invest. Nu gjorde vi investeringen i Fidesmo men jag tror inte det blir så många fler det närmaste året, kanske inte ens någon. Jag har fullt upp med att driva Kivra”, säger Stefan Krook.

Läs mer