Efter uppköpet – nu tvingas 48 sluta på Furniturebox

e-handel
Efter uppköpet – nu tvingas 48 sluta på Furniturebox

Mikael Odlander, vd på Bygghemma. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Efter att Bygghemma köpte Furniturebox tidigare i år jobbar man med att flytta delar av verksamheten från Stockholm till Helsingborg.
Flytten innebär att 48 personer tvingas sluta.

Möbelhandlaren Furniturebox gjorde storsuccé på nätet och växte på fem år från att endast omsätta fem miljoner kronor till en omsättning på nästan en halv miljard förra året. Tidigare i år köpte Bygghemma “nätets Ikea” för just en halv miljard kronor.

Nu flyttar Bygghemma delar av Furnitureboxs verksamhet från Stockholm till Helsingborg och i samband med det sägs 48 personer upp.

“När vi förvärvade Furniturebox i januari 2017 såg vi potentialen i bolaget, att det passade väl in i Bygghemma gruppens möbeldivision och att det fanns kostnadssynergier inom framförallt ekonomi, inköp, IT, lager och kundservice”, säger Mikael Olander, vd och koncernchef för Bygghemma Group.

“Vi har inom Trademax i Helsingborg en effektiv plattform som vi nu kan nyttja ytterligare genom att föra över delar av Furniturebox verksamhet i Stockholm till Helsingborg”.

De 48 personer som nu tvingas lämna Furniturebox kommer att kunna söka vakanta tjänster inom Trademax som ägts av Bygghemma sedan 2013 och också är e-handlare i möbler.

Delar av Furnitureboxs ledning kommer fortsatt att sitta kvar i Stockholm. Bland annat kommer delar av ledningen och och marknadsavdelningen att stanna i huvudstaden.

“Detta är viktigt för att kunna fortsätta att utveckla Furniturebox koncept och unika särställning i marknaden och som är starkt personberoende” säger Mikael Olander.

“Att effektiviseringen av överlappande funktioner medför övertaliga tjänster är beklagligt”

Läs fler artiklar
LÄS MER