Bygghemma köper vitvarusajt – prislappen över 35 miljoner

Bygghemma Vitvaruexperten e-handel
Bygghemma köper vitvarusajt – prislappen över 35 miljoner

Mikael Olander, vd på Bygghemma. Foto: press.

Jonas de Lange

Reporter

Vitvaruexperten slukas av e-handelsraketen.

Bygghemma är en av Sveriges allra största e-handlare med en omsättning på ungefär 4 miljarder kronor.

Nu meddelar bolaget att man förvärvat e-handlaren Vitvaruexperten.

“Vitvaruexperten är ett snabbväxande företag med en stark ledning som passar väl med våra förvärvskriterier. Bolaget är ett utmärkt komplement till våra existerande butiker och stärker Bygghemma Groups expertis och erbjudande inom vitvaror avsevärt”, säger Bygghemmas vd, Mikael Olander, i ett pressmeddelande.

Byggvaruhandlaren bytte ägare för nästan exakt ett år sedan och växt kraftigt. Så sent som i höstas gjorde man ett annat större förvärv i form av Polarpumpen. Då estimerades prislappen till mellan 50 miljoner och 100 miljoner kronor.

I vare sig affären med Polarpumpen eller Vitvaruexperten har bolaget valt att gå ut med någon officiell siffra. Baserat på Vitvaruexpertens tillväxttakt och den generella värderingsmultipeln för e-handelsbolag just nu kan Breakit estimera bolagets värde till någonstans mellan 35 miljoner och 70 miljoner kronor.

“Vi är mycket glada över att ha blivit en del av Bygghemma Group, genom vilket vi förstärker våra möjligheter till fortsatt utveckling och tillväxt”, säger Mikael Hagman, vd på Vitvaruexperten.

Nyligen har det även florerat uppgifter om att Bygghemmas ägare FSN capital är beredda att sälja bolaget, eller sätta det på börsen. Planerna avslöjas alltså redan ett år efter att det norska riskkapitalbolaget köpt byggvaruhandlaren.

Läs fler artiklar
LÄS MER