Richard Bransons Virgin Group investerar i Hyperloop One

Richard Bransons Virgin Group investerar i Hyperloop One

Foto: AP Photo/Ted S. Warren/AP Photo/Kamran Jebreili.

Finwire / Breakit

Superentreprenören Richard Bransons Virgin Group satsar på Hyperloop One.

Virgin Group, som ägs av den brittiska superentreprenören Richard Branson, har gått in som investerare i Hyperloop One. Det uppger bolaget på sin hemsida.

I samband med investeringen har parterna gått med på att lägga till Virgin framför Hyperloop One i det fulla företagsnamnet, rapporterar CNBC. 

Det framgår inte hur mycket som Virgin har placerat i Virgin Hyperloop One. I en intervju med CNBC sade Richard Branson att investeringen hade gjorts under Hyperloop Ones finansieringsrunda på 85 miljoner dollar förra månaden.

Virgin Hyperloop One har hittills hunnit med att både testa den snabba överföringstekniken i Nevada-öknen. Enligt Richard Branson finns det aktiva projekt i Mellanöstern, Europa, Indien, Kanada och USA, men byggandet av en komplett hyperloop dröjer sannolikt två till fyra år och det under förutsättning att myndigheterna agerar snabbt.

Idén bakom hyperloop kommer ursprungligen från serieentreprenören Elon Musk som ligger bakom Tesla och SpaceX. Den går ut på att man kan få människor och varor att färdas i supersnabba hastigheter medan de sitter i kapslar som åker genom rör.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER