Milstolpe för Transfer Galaxy – har skickat 100 miljoner genom appen

Transfer GalaxyFintech Stockholm 2017

Yosef Mohamed. Foto: Erik Wisterberg

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Nu siktar Transfer Galaxy mot nästa mål: 100 miljoner kronor i månaden.
"Vi växer snabbare än vad vi någonsin kunnat föreställa oss", säger Yosef Mohamed, grundare och vd.

Transfer Galaxy seglade förra året upp som ett av de hetaste unga fintechbolagen i Sverige. Bolaget, som grundades av en trio från förorten Vivalla utanför Örebro, backas av riskkapitalbolaget Backing minds. Medgrundaren och vd:n Yosef Mohamed har tidigare sagt att ambitionen är att bli Vivallas största arbetsgivare.

Tjänsten låter privatpersoner skicka pengar mellan länder – lite som ett Swish för utlandsbetalningar. Tanken är att man ska vara betydligt enklare och framförallt billigare än traditionella växeltjänster. Allt går direkt via mobilen och avgiften ligger på 6 procent.

Bolaget har nu nått en viktig milstolpe. Sedan starten har 100 miljoner kronor skickats mellan användarna i tjänsten.

“Vi kunde inte vara gladare över att ha en superlojal och växande kundgrupp. Vi växer snabbare än vad vi någonsin kunnat föreställa oss. Ändå har vi knappt spenderat några pengar på marknadsföring än så det bådar väldigt gott för framtiden”, säger Yosef Mohamed.

Vad är nästa milstolpe för er nu?

“Vi ser fram emot att ha 100 miljoner i transaktionsvolym per månad. Vi har fått FI:s (finansinspektionen, reds. anm.) tillstånd som betalningsinstitut vilket innebär att människor från hela Europa kan använda TransferGalaxy. För att skala upp genomför vi just nu en finansieringsrunda. Det är ett väldigt stort intresse”, säger han.

Uppmärksamheten kring bolaget tog fart rejält efter att bröderna Yosef och Ali Mohamde pitchade idén under Sthlm tech fest 2016.

I år kommer Yosef Mohamed även att tala på Breakits event Fintech Stockholm i november.

Vad kommer du att prata om på scen?

“Hur ett gäng från Vivalla kom på idén att utmana en hel bransch. Om de fantastiska möjligheterna med de delar av världen som hoppar över våra infrastrukturer och går direkt till mobilen, Och om hur vi med vår teknik förbättrar världens största kanal för bistånd - den mellan nära och kära.”

Läs mer