Varför är Apple-bossen i Stockholm? Här är 5 möjliga anledningar

Varför är Apple-bossen i Stockholm? Här är 5 möjliga anledningar

Breakit

Tim Cooks hemliga Stockholmsbesök väcker frågor.

Som högsta chef för världens högst värderade företag kan man lugnt säga att Tim Cook är en av världens största techprofiler. Han har rattat Apple från topposition sedan 2011 när han tog över efter medgrundaren Steve Jobs.

På torsdagen kunde Breakit avslöja att tungviktaren är på ett oväntat och hemligt besök i Sveriges huvudstad. Bland annat svängde han förbi Apples kontor på Kungsgatan.

”Det enda han sa var terrific, terrific, terrific och gav tummen upp. Från bilen vinkade han sedan i det närmaste presidentlikt”, säger Jon Wahlqvist, reporter på Breakit.

Varför han är i stan från första början är fortfarande höljt i dunkel då Apple ännu inte kommenterat besöket.

Här är några möjliga förklaringar:

1. För att komma närmare nordiska techscenen

I Stockholm finns några av världens vassaste app-utvecklare. Apple har flaggat för att de ska öka närvaron i Norden, bland annat för att stärka relationen med utvecklarna  Ett led i den satsningen är att öppna en lokal hub i Stockholm där svenska utvecklare ska få hjälp. Tidigare finns en liknande funktion i London.

2. Nya flaggskeps-butiken i Kungsträdgården 

Apple arbetar sedan en tid tillbaka med att få på plats en ny flaggskeppsbutik i Kungsträdgården. Kanske vill högsta chefen ha bättre koll på hur han företags viktigaste butik i Norden blir?

3. Toppmöte med svenska profiler?

Besöket i Stockholm görs i största hemlighet. En spekulation är att Tim Cook ska träffa en eller flera svenska techstjärnor. Kanske Spotify-grundaren Daniel Ek eller Sebastian Siemiatkowski på Klarna?

4. EU Code Week
Just nu pågår EU Code Week runt om i Europa. Igår besökte han ett evenemang i Frankrike – och även i Stockholm pågår flera kodarevent den här veckan. En möjlighet är att Tim Cook även här ska besöka satsningen.

Hittills har Breakit däremot inte kunnat bekräfta att något liknande besök är inbokat i Stockholm.

5. Ren rutin

Som en brasklapp på denna lista tar vi även med att det inte behöver vara något alldeles särskilt som lockat telefongigantens chef till Sverige. Det kan helt enkelt vara så att han passar på att besöka kontoret nu när han ändå är i Europa. Som vd är han inte bara högsta chef utan även galjonsfigur.

En sådan kan vara bra att visa upp ibland för en moralboost om inte annat.

Läs fler artiklar
LÄS MER