Storytel byter namn på Kontentan till Storytel Brief

Streaming

Finwire / Breakit

Storytels resa går vidare - byter namn och breddar sortimentet.

Ljudboksspecialisten Storytel förvärvade i februari Kontentan Förlag som startades av Thure Eneroth 1994. Nu tar bolaget konceptet vidare med hjälp av ett bredare innehåll och en ny, tydligare grafisk profil. Samtidigt byter Kontentan namn till Storytel Brief. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Vi vill lyfta Kontentans kvalitativa innehåll så att det sticker ut mer, blir synligare och därigenom tillgängligt för fler användare. Man kan säga att Storytel Brief visualiserar Kontentan, och ger det en skarpare identitet, samtidigt som ett namnbyte öppnar upp för en breddning av innehållet, även om kärnan i utgivningen fortfarande består av managementlitteratur i kortformat", säger Jonas Tellander, vd för Storytel.

"Med Storytels resurser kan vi utveckla idén med sammanfattad litteratur och nå ännu fler människor som vill utveckla sin kompetens eller bara söker kunskap inom en rad olika områden. Namnbytet passar väl in i den strategin och ger en tydlig signal om att vi lämnar Kontentan 1.0 bakom oss och uppgraderar konceptet till 2.0", säger Thure Eneroth, grundare och vd på Kontentan Förlag.

Läs fler artiklar
LÄS MER