Modeprofilens sajt Frontmen köps upp av börsnoterade klädkedjan RNB

Frontmen e-handel
Modeprofilens sajt Frontmen köps upp av börsnoterade klädkedjan RNB

Oscar Arrsjös skapelse Frontmen säljs igen. Foto: Press

Finwire / Breakit

Modeprofilen Oscar Arrsjös bolag Frontmen köps upp av börsnoterade klädkedjan RNB.

Entreprenören Oscar Arrsjö har varit modeexpert i så väl tidningen Metro som i TV4:s nyhetsmorgon. 2008 drog Oscar Arrsjö igång varumärket Frontmen och tidigare i år blev varumärket en del av det anrika klädbolaget SIR of Sweden. 

SIR of Sweden ägs idag av Familjen Ljungström, Familjen Arrsjö, superentreprenören Erik Paulsson samt riskkapitalbolaget Wellstreet.

Nu köps Frontmen av den hårdsatsande och börsnoterade klädkedjan RNB som bland annat äger varumärken som Brothers, Polarn o Pyret och NK. För ett år sedan lanserade RNB sin satsning Man of Kind, en e-handelssatsning med inriktning mot exklusiva herrkläder. 

"Det här förvärvet passar vår strategi perfekt och stärker oss i vår satsning mot att bli den självklara destinationen för exklusivt herrmode på nätet. Frontmen är en pionjär inom herrmodesegmentet på nätet med ett komplett koncept vad gäller både ett starkt sortiment och ett inspirerande innehåll", säger Marcus Uggla, chef för Man of a kind.

"Personligen tycker jag att det är oerhört stimulerande att se allt fler giganter som kompletterar sina verksamheter för att ytterligare anpassa sig till de nya konsumentbeteenden och den snabbrörliga marknaden vi lever i. Jag ser med spänning fram emot att följa RNBs kommande satsningar", säger Mikael Wintzell, medgrundare och vd på Wellstreet.

SIR of Sweden säljer Frontmen via Fashionisland och baseras delvis på den försäljning som Frontmen genererar under de första 18 månaderna efter försäljningen. 

Fashionisland omsatte under förra året 9,4 miljoner kronor. 

Läs fler artiklar
LÄS MER