Familjen Waleruds nya drag: "Kan bli hur stort som helst”

Familjen Waleruds nya drag: "Kan bli hur stort som helst”

Finwire / Breakit

Techprofilerna Jane och Caroline Waleruds investmentbolag Walerud Ventures investerar i företaget Ekkono Solutions.

Ekkono tillhandahåller en mjukvarulösning för Edge Computing, en programvara som kan hantera datamängden och förbättra potentialen med internet of things (IOT).

Internet of things – eller sakernas internet som det också kallas – handlar i korthet om att alla prylar i ditt hem ska bli smarta. Det närmaste exemplet är smarta lampor och högtalare.

”Produkten möjliggör avancerad maskininlärning för uppkopplade föremål, vilket gör dem smartare och mer effektiva. Målgruppen för produkten sträcker sig mellan allt från konsumentmarknaden, till industriell IoT, bland annat processindustri, fordonsindustrin, energi och fastighetsautomation”, heter det i ett pressmeddelande från bolaget.

Det framgår inte hur stort ägande Almi och Walerud Ventures får i samband med placeringen men den beskrivs oavsett som ett viktigt steg för företaget.

”Ekkono har potential att bli hur stort som helst”, säger Jane Walerud och fortsätter:

”De finns i skärningspunkten mellan två stora områden, maskinlärning och IoT, och adresserar en internationell marknad. Ekkono har potential att bli en del av det svenska teknikundret och passar bra hos Walerud Ventures.”

Bakom Walerud Ventures står Jane Walerud, affärsängeln som bland annat upptäckte Klarna och hennes dotter Caroline Walerud, som även är medgrundare till startupen Volumental samt maken Bengt Walerud har startat och sålt flera bolag. 

De har tidigare berättat att planen är att investera upp till 10 miljoner kronor per bolag inom "deep tech" och med "hög teknologisk höjd".

”Vi hoppas bygga bolag, bidra till samhället, tjäna pengar och ha kul”, sade Jane Walerud då.

Läs fler artiklar
LÄS MER