Göteborgsstartupen Mina tjänster flyttar in i Swedbanks egen app

Mina Tjänster Swedbank
Göteborgsstartupen Mina tjänster flyttar in i Swedbanks egen app

Mina Tjänsters grundare Jonas Karles och Joakim Sjöblom, tillsammans med Emma Heimonen, digital innovationschef på Swedbank. Foto: press.

Jonas de Lange

Reporter

Mina Tjänster flyttar in i bankjätten Swedbanks app.
Nu hoppas fintechbolaget på en användar-boom.
“Sjusiffrigt är en dröm", säger Joakim Sjöblom, vd och medgrundare av Mina tjänster.

Mina tjänster är en mjukvarutjänst som låter dig hålla koll på alla dina prenumerationer, såsom exempelvis el- eller interneträkningar. Användaren loggar in med bank-ID och sedan suger Mina tjänster ut data från dina kontodragningar för att få fram dina fasta månadskostnader.

Tanken är att ge folk bättre koll på vad de betalar för. Dessutom ge möjligheten att säga upp tjänsterna direkt eller byta till ett annat alternativ.

I våras fick bolaget in 15 miljoner kronor från Swedbank.

Läs mer: Affärsängeln sågar Swedbanks värdering av "Mina Tjänster"

Nu har de två parterna dragit igång ett större samarbete. Mina tjänster kommer nu att börja ingå i Swedbanks bankapp i mobilen. Över en natt kommer bolagets tjänst att finnas tillgänglig för 4 miljoner kunder i deras befintliga bankapp.

“Det är helt galet. Vi pratade om det här för 1,5 år sedan hur coolt det hade varit att få till och imorgon händer det”, säger Joakim Sjöblom, vd och medgrundare av Mina tjänster.

Mina tjänster är idag gratis för användaren. Tanken är istället att tjäna pengar på att rekommendera billigare abonnemang-alternativ till användarna. Det bygger dock på att företag ansluter sig till tjänsten.

“I dagsläget har vi ett tjugotal anslutna företag. Hittills har det varit elavtal och telefonabonnemang men nu tittar vi på att bredda det till bredbandsavtal också”, säger Joakim Sjöblom.

Hur många nya användare bolaget kommer få efter integrationen med Swedbank och hur snabbt det kommer gå vill inte Joakim Sjöblom sia om. Men han väntar sig en kraftig ökning.

“Sjusiffrigt är en dröm. Det tycker jag att vi borde kunna nå med lite krigande men hur fort det går vet jag inte”, säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER