Sök

Amazon gör som Volvo – vill leverera direkt till din baklucka

Volvo CarsAmazone-handel

Tekniken gör att det går att leverera direkt till bakluckan - även fast du inte är där. Foto: Istockphoto

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Amazon vill kunna leverera direkt till din baklucka – när du inte är där. Inte helt olikt en idé som Volvo testat tidigare.

Amazon är i långt gångna samtal med Phrame om att etablera ett partnerskap, rapporterar CNBC med hänvisning till källor.

Phrame är en tillverkare av en liten säkerhetslåda som monteras vid bilskylten. Med hjälp av en smartphone kan man därefter låsa upp lådan där bilnyckeln ligger och därmed få tillgång till bilens bagage.

Amazons metod uppges göra det möjligt för kunder att få produkter och varor levererade direkt in till själva bilen medan man är frånvarande. I stora drag påminner det om Volvo In-car Delivery som testas på flera ställen i Sverige i samarbete med bland annat Netonnet och Mat.se.

Amazon uppges även vara i färd med att utveckla en smart dörrklocka. Den skulle ge leverantörer tillgång att vid ett specifikt tillfälle gå in i huset för att lämna varorna, medan man övervakas av kameror inuti huset. Husägarna kan om de så vill följa leveransen genom mobilen.

Amazon har avböjt att kommentera uppgifterna.

 

Läs mer