Northzone-backad auktionsstartup kommer till Sverige

NorthzoneAuctionetAuktioner

Foto: Arkivbild från Bukowskis i Stockholm. Foto: TT

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Holländska Catawiki har tagit in 750 miljoner kronor – nu ska bolaget erövra Sverige.

I Sverige har framförallt två aktörer – Barnebys och Auctionet – lagt vantarna på den digitala auktionsbranschen. På de två bolagens ägarlistor hittar man namn som familjen Wattin, Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert, Paradox-grundaren Fredrik Wester samt Axel Johnson-gruppens investeringsarm D-Ax.

Nu får de två bolagen sällskap av en tung internationell spelare.

Det är holländska Catawiki som nu meddelar att man är redo att slå sig in på den svenska marknaden.

“Förra veckan nådde vi även en imponerande milstolpe då tre miljoner objekt nu bytt ägare genom oss. Detta är något vi är väldigt stolta över. Samtidigt är det ett bevis på att vi har en tjänst som tilltalar många och en auktionsplattform som underlättar handeln med speciella föremål. Nu ser vi fram emot att bryta ny mark i Sverige”, berättar Claes Hain, Nordenchef på Catawiki.

Exakt hur stor satsningen på den svenska marknaden är framgår inte av bolagets pressmeddelande. Men resurser finns – enligt sajten Crunchbase har Catawiki sedan starten fått in över 750 miljoner kronor i riskkapital. Bland investerarna hittar man namnkunniga amerikanska investerare som Accel ventures och även svenska Northzone.

Uppdatering: Efter artikelns publicering har Breakit uppmärksammats på att Catawiki och Barnebys har ett samarbete och inte konkurrerar direkt med varandra.

Läs mer