Jessica Schultz skapelse Hello Fresh tar in tre miljarder vid börsnotering

Hello Fresh e-handel
Jessica Schultz skapelse Hello Fresh tar in tre miljarder vid börsnotering

Jessica Schultz var med och grundade Hello Fresh.

Finwire / Breakit

Tyska Hellofresh – med den svenska entreprenören och investeraren Jessica Schultz som en av medgrundarna – närmar sig börsnotering. Bolaget siktar på att ta in mellan 2,5 till 3 miljarder i kronor.

Tyska matleveransbolaget HelloFresh drog igång 2011 med den svenska entreprenören Jessica Nilsson, numera Schultz, som en av medgrundarna. Bolaget kan enklast beskrivas som en tysk variant av Linas Matkasse och växte snabbt. 2015 värderades Hello Fresh till 19,5 miljarder kronor.

Så sent som i våras utsågs bolaget till ett av Europas snabbast växande bolag av Financial Times och är nu på väg att att noteras på Frankfurtbörsen. 

I samband med börsnoteringen siktar bolaget på att ta in mellan 2,5 och 3 miljarder i riskkapital. Pengarna ska främst användas för att expandera verksamheten.

HelloFresh siktar dessutom på att i början av 2019 kunna nå breakeven när det gäller ebitda-resultatet.

Hellofresh drog igång i Berlin och förra året nådde bolaget en omsättning på drygt tre miljarder kronor. I dagsläget kan man leverera mat i sju europeiska länder, samt USA, Kanada och Australien. Man levererar mer än en miljon matkassar i veckan. 

Jessica Schultz lämnade bolaget 2015 och är numera investarare på svenska riskkapitalbolaget Northzone.

Läs fler artiklar
LÄS MER