Zalando tar hjälp av Ingram Micro för sitt nordiska fulfillmentcenter i Stockholm

Breakit - Zalando tar hjälp av Ingram Micro för sitt nordiska fulfillmentcenter i Stockholm

Foto: TT

Finwire / Breakit

E-handelsbolaget Zalando har anlitat den globala IT-distributören Ingram Micro för att driva bolagets nya nordiska distributionscentral, fulfillmentcenter, i Brunna i närheten av Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ingram Micro samarbetar även med fastighetsutvecklaren NREP Logicenters.

”Zalando har en tydlig plan för Norden. Vårt mål är att under de kommande åren öka intäkterna med en miljard euro, genom att förbättra hela kundresan och erbjuda ännu mer relevant mode. För att nå detta ambitiösa, men fullt realistiska mål, behöver vi utöka vårt logistikerbjudande lokalt för att komma närmare våra nordiska kunder", säger Kenneth Melchior, Nordenchef för Zalando.

En temporär lösning innebär att Zalando kommer igång med sitt fulfillmentcenter redan i slutet av 2017. Tanken är sedan att när full kapacitet nås så ska leveranstiderna i Norden halveras, leveranserna till regionala huvudstäder ske redan nästa dag. Dessutom skapas mer än 500 arbetstillfällen.

Zalando, där Kinnevik är storägare, presenterade första gången sina planer på den nya distributionshubben i januari i år.

Läs fler artiklar
LÄS MER