Sök

Casinomiljardärer satsar på finans – köper robotrådgivarsajt

Optimizer InvestRobotrådgivning

Optimizer invests grundare Mikael Harstad, André Lavold och Henrik Persson Ekdahl, tillsammans med sin vd Carla Maree Vella. Foto: Press.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Optimizer-backade Investoo gör nyförvärv.

Henrik Persson Ekdahl och hans partners André Lavold och Mikael Harstad har byggt en förmögenhet genom bolag som Betsafe, Best poker och Catena Media.

På senare tid har trion även gett sig in i finansbranschen genom Investoo. I likhet med Catena media verkar det nya bolaget inom det som kallas “affiliate-marknadsföring”. Det innebär kortfattat att bolaget bygger upp olika sajter om finansiella verktyg. Därifrån slussas besökare vidare till faktiska finansbolag. När besökarna registrerar sig som kunder hos finansbolagen får Investoo en liten del av intäkterna.

Nu utökar bolaget sitt nätverk av sajter. För en okänd summa har man förvärvat sajten Roboadvisors.com – en sajt som jämför olika robotrådgivare.

"Vi har bestämt oss för att göra något revolutionärt inom finansiell lead generation. Vi letar alltid efter tillväxtmöjligheter för att utöka vår räckvidd till olika investeringsnischer. Förvärvet av RoboAdvisors.com gör Investoo ännu mer komplett på området och ligger helt i linje med bolagets tillväxtstrategi”, säger Carla Maree Vella, vd på Optimizer invest, i pressmeddelandet.

Tidigare i veckan stormade det i ett av Optimizer invests andra portföljbolag. Då handlade det om att vd:n för Catena media fick sparken.

Henrik Persson Ekdahl har själv klivit in som tillförordnad vd.

Läs mer