Viktigt med sund företagskultur? Hon ska arbeta med Doctrins värderingar

Doctrin Värderingar Hälsa
Viktigt med sund företagskultur? Hon ska arbeta med Doctrins värderingar

Clara Franzén.

Towe Boström

Reporter

Clara Franzén har värvats till vårdstartupen Doctrin – för att arbeta med företagskultur och värderingar.

"Det känns fantastiskt kul att få vara med på den fortsatta resan”, säger hon.

Doctrin är ett företag som vill förenkla sjukvården genom att digitalisera patientflödet. 

Bolaget har bland annat skapat ett e-hälsoverktyg där du inför besöket kan fylla i vårdhistorik och dina symptom i mobilen – och på så sätt spara tid för både dig själv och sjukvården. 

Nu har Doctrin gjort en värvning till ledningsgruppen i form av Clara Franzén. Hon tar sig an den lite annorlunda rollen "Head of People and Culture". 

Enkelt översatt så kommer hon att arbeta som HR-chef – men också med ansvar för företagets kultur och värderingar. 

”Doctrin har på kort tid hittat lösningar på några av vårdens viktigaste utmaningar. Dessutom har bolaget lagt ett stort fokus på värderings- och kulturarbete, vilket jag tror kommer vara helt avgörande i det fortsatta arbetet mot att förbättra sjukvården. Det känns fantastiskt kul att få vara med på den fortsatta resan”, säger hon.

Clara Franzén kommer närmast från Telenor där hon jobbat med områden inom kompetens-, ledarskaps- och kulturutveckling. 

Magnus Liungman, som är medgrundare och vd på Doctrin, säger att företaget har en grundläggande tro på att just värderingar är en viktig framgångsfaktor.

Doctrin har sedan starten 2016 jobbat med att enas om vilka värderingar som ska styra beslut och beteenden inom företaget, berättar vd:n.  

När företaget nu växt till 20 medarbetare är det dags att anställa en person som arbetar med just värderingar, menar Magnus Liungman. 

"Därför är jag otroligt glad att Clara kommer leda detta arbete – hon brinner för att förbättra sjukvården, delar våra värderingar och har helt rätt erfarenheter för rollen”, säger Magnus Liungman. 

I början av året gick vårdjätten Capio in som delägare i Doctrin. Klarna-grundaren Niklas Adalberth stiftelse Norrsken Foundation har även de investerat i Doctrin. 

Läs fler artiklar
LÄS MER