Amazon köper Body Labs som skapar kroppsmodeller i 3D

Finwire / Breakit

Amazon har förvärvat Body Labs, som skapar realistiska kroppsmodeller i 3D, enligt uppgifter till Techcrunch. Prislappen är något oklar i dagsläget men nyhetssajten bedömer att den ligger på mellan 50 och 70 miljoner dollar.

New York-baserade Body Labs grundades 2013 och har tagit in över 10 miljoner dollar i två kapitalrundor. Företagets teknik kan användas för att till exempel virtuellt testa kläder eller för fotorealistiska avatarer i spel.

Vad Amazon avser att använda Body Labs och dess teknik till vet vi inte i dagsläget, men det är antagligen inte särskilt långsökt att tänka sig möjligheten för Amazon att bättre matcha klädstorlekar åt kunder.

Amazon har under de senaste åren ökat på sin satsning inom egna kläder och nyligen lanserades tjänsten Amazon Wardrobe för Prime-medlemmar som innebär möjlighet att testa kläder innan ett köp. Tjänsten skulle förstås vara billigare för Amazon med färre returer, resonerar Techcrunch.

I sammanhanget kan det även noteras att vd Jeff Bezos under lång tid har sagt att just kläder är ett viktigt område för att understödja Amazons ambitioner inom e-handel. Men det är inte bara inom kläder förvärvet av Body Labs kan vara intressant. Amazon är även aktiva inom spelbranschen med flera egna spelstudios och spelstreamingsajten Twitch.

Det är för övrigt inte första gången Amazon gör ett förvärv inom 3D-teknik. 2015 köptes startupen Shoefitr. Företaget hade utvecklat en ny teknik avsedd för att hjälpa kunder att via nätet se vilka skor som passar dem bäst.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER