Backpacker-skaparna WeAreQiiwis övertecknade inför introduktionen på Aktietorget

Finwire / Breakit

För tjugo år sen var alla Backpackers - nu går WeAreQiiwi in på börsen. Får direkt över 2 000 nya ägare.

Spelutvecklingsbolaget WeAreQiiwi Interactive avslutade den 2 oktober teckningstiden i bolaget nyemission inför en notering på Aktietorget. Nyemissionen på 13,0 miljoner kronor tecknades till 148 miljoner kronor, vilket motsvarar en teckningsgrad på 1 140 procent. Bolaget får 2 350 nya aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget tillförs 13,0 miljoner kronor före emissionskostnader på 1,1 miljoner kronor, vilket innebär netto 11,9 miljoner kronor.

- Vi vill börja med att hälsa alla nytillkomna aktieägare varmt välkomna till WeAreQiiwi Interactive. Det är oerhört glädjande att vi ser ett så stort intresse för Qiiwi som spelbolag. Vi har under teckningsperioden träffat många personer som varit intresserade av Qiiwi och vår affärsidé om att utveckla kunskapsspel som baseras på någon form av problemlösning. Vi befinner oss just nu i ett mycket intensivt skede i och med den stundande globala lanseringen av Backpacker. Med det kapital som emissionen inbringar kommer vi att kunna utöka vår personalstyrka vilket kommer leda till att vi kan förverkliga fler spelidéer och skapa fler intäktsströmmar till bolaget. Välkomna på Qiiwis resa där vi tillsammans skall "Rädda världen från dumhet", kommenterar vd Erik Dale Rundberg.

Första dag för handel i Qiiwis aktie på Aktietorget är planerad till den 30 oktober. Bolaget strävar dock efter att tidigarelägga första handelsdagen, vilket i så fall kommer kommuniceras via pressmeddelande i förväg. Bolaget har efter nyemissionen 7,35 miljoner aktier utestående.

Qiiwi har använt InWest Corporate Finance som projektledare i samband med noteringen och spridningsemissionen. Aktieinvest Fondkommission har agerat som emissionsinstitut i samband med emissionen.

Läs fler artiklar
LÄS MER