My Taste i shoppingtagen - vill köpa Outletsverige

Breakit - My Taste i shoppingtagen - vill köpa Outletsverige

Foto: Skärmdump från Outletsverige

Direkt / Breakit

My Taste har tecknat en avsiktsförklaring om att förvärva tillgångarna i Wiehager Online Marketing Solutions, som äger och driver Outletsverige, ett bolag som ägs av grundaren Pontus Wiehager.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Outletsverige är en plattform där användare registrerar sig och bland annat kan följa sina favoritvarumärken och bli notifierade när någon av de över 50 anslutna e-handelsbutikerna sänker priset på något av över 250.000 plagg de erbjuder.

Om köpet går igenom är det det andra förvärvet av My Taste på kort tid. I slutet av augusti köpte företaget sajten kampanjjakt.se för 15 miljoner kronor.

My Taste vill även rekrytera Pontus Wiehager, som går in i ledningsgruppen för Shopellosegmentet. Wiehagers uppdrag blir att driva tillväxten i Outletsverige såväl som övriga bolag inom Shopello.

Köpeskillingen uppgår till ett belopp som motsvarar fem gånger bolagets vinst efter skatt under perioden 2016-10-01 till 2017-09-30. Förvärvslikviden erläggs genom 25 procent kontant, 25 procent en revers som amorteras på kommande 12 månader samt 50 procent som en konvertibel.

Konvertibelvillkoren ger säljaren rätt att erhålla 10 procent årlig ränta samt rätt att konvertera skulden till aktier i köparens bolag till en förbestämd kurs om 7:50 kronor per aktie. Innan genomförd så kallad due diligence är preliminär köpeskilling uppskattad till 4,7 miljoner kronor.

Förvärvet väntas få en positiv påverkan på My Tastes vinst före skatt med mellan 2 till 3 miljoner kronor under de kommande tolv månaderna genom en kombination av nya intäkter, kostnadssynergier samt ett förbättrat erbjudande till annonsörer.

Läs fler artiklar
LÄS MER