Eniro: "Vi kommer ge mer information imorgon bitti"

Breakit - Eniro: "Vi kommer ge mer information imorgon bitti"

Direkt / Breakit

Handeln i det krisdrabbade bolaget stoppades innan börsen öppnade på måndagen.

Eniros planerar att ge mer information om situationen i bolaget tidigt på tisdagen.

Det säger bolagets vd Örjan Frid till Nyhetsbyrån Direkt.

"Det är planen just nu, men det kan ju ändras", säger han vidare.

Tidigare på måndagen sa Eniros styrelseordförande Björn Björnsson till Breakit att det skulle komma ett besked under eftermiddagen.

Bolaget ska hålla ett styrelsemöte senare i dag, enligt uppgifter till Direkt.

Handeln med aktien i sök- och katalogbolaget stoppades före börsöppning på måndagen.

Det skuldtyngda Eniro, som försöker få en refinansieringslösning på plats, har flera gånger förlängt acceptfristen för det utbyteserbjudande bolaget har riktat mot ägarna av bolagets preferensaktie och konvertibel.

Senaste gången flyttades fristen fram till den 29 september, alltså fram till i fredags förra veckan, och styrelsen har tidigare sagt att det var den sista förlängningen.

Den sedan tidigare föreslagna rekapitaliseringsplanen är villkorad av att ägare motsvarande 95 procent av utestående preferensaktier och konvertibler säger ja till att omvandla sina värdepapper till stamaktier.

Den 8 september hade motsvarande 74 procent av preferensaktieägarna och cirka 60 procent av konvertibelägarna sagt ja. Enligt vad Dagens Industri rapporterade förra veckan har ett par konkurrenter till Eniro köpt preferensaktier i tillräcklig omfattning för att kunna stoppa räddningspaketet.

Läs fler artiklar
LÄS MER