Eniro stoppat på börsen – här är allt vi vet just nu

Breakit - Eniro stoppat på börsen – här är allt vi vet just nu

Björn Björnsson. Foto: TT / Press

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Styrelseordföranden: Besked i eftermiddag.

Dramatiken runt det skuldtyngda sökbolaget Eniro växer nu timme för timme. En kvart innan börsen öppnade på måndagsmorgonen meddelades det att handeln i Eniro-aktien stoppats.

Eniros styrelseordförande Björn Björnsson lägger locket på när Breakit når honom i hans bostad:

”Du får ringa i eftermiddag. Nu har jag inga besked att ge”, säger Björn Björnsson innan han avslutar samtalet.

Eniro riskerar att sättas i rekonstruktion men strax efter tio på måndagsförmiddagen hade det inte kommit in någon ansökan om rekonstruktion till Stockholms tingsrätt. Inte heller vid Attunda tingsrätt hade någon rekonstruktionsansökan registrerats.

Det skuldtyngda Eniro, som försöker få en refinansieringslösning på plats, har flera gånger förlängt acceptfristen för det utbyteserbjudande bolaget har riktat mot ägarna av bolagets preferensaktie och konvertibel.

Senaste gången flyttades fristen fram till den 29 september, alltså fram till i fredags, och styrelsen har sagt att det var den sista förlängningen.

Den sedan tidigare föreslagna rekapitalseringsplanen är villkorad av att ägare motsvarande 95 procent av utestående preferensaktier och konvertibler säger ja till att omvandla sina värdepapper till stamaktier. Den 8 september hade motsvarande 74 procent av preferensaktieägarna och cirka 60 procent av konvertibelägarna sagt ja.

Läs fler artiklar
LÄS MER