Truecallers egen ringa-knapp når över 10 miljoner användare

Truecallers egen ringa-knapp når över 10 miljoner användare

FOTO: Lars Pehrson / SvD / TT

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Det svenska techbolagets app Truedialer, som är tänkt att ersätta den traditionella ringa-knappen i mobilen, växer blixtsnabbt.

Truecaller är framför allt känt för att bolaget ligger bakom världens största digitala telefonboksapp, som också bär företagets namn.

Nu har bolagets andra app Truedialer, som kan beskrivas som en upphottad variant av den vanliga ringa-knappen i mobilen, nått över 10 miljoner användare.

“Genom att erbjuda en smartare kommunikationsupplevelse till våra användare slår vi in på en ny väg mot hur du kommer att kunna ringa och ta emot samtal i framtiden”, säger Truecallers medgrundare Nami Zarringhalam i en kommentar.

Appen ger bland annat användarna mer information om vem det är som ringer än vad den vanliga ringa-knappen gör. Det gör det möjligt att identifiera okända nummer utan att själv ha lagt in dem i telefonboken.

Truecaller tog förra året in 430 Mkr i riskkapital från bland andra Atomico, med Skype-grundaren Niklas Zennström vid rodret, och amerikanska Kleiner Perkins vars partner John Doerr då gick in i Truecallers styrelse.

Bolaget har de senaste åren investerat tungt i att öka antalet användare, utan någon tydligt uttalad strategi för att tjäna pengar. En inte särskilt vild gissning är dock att Truecaller på sikt utvecklas till en plattform för sökannonsering, som ett Google fast för telefonnummer.

Läs fler artiklar
LÄS MER