Imorgon släpps Apple Music – men Android-användare får vänta

Apple Music
Imorgon släpps Apple Music – men Android-användare får vänta

TT/Jeff Chiu

Breakit

Det sedan länge väntade musiktjänsten Apple Music tros bli tillgänglig i samband med att Apple under tisdagen släpper en uppdatering av operativsystemet iOS.

Det framgår enligt Apple Insider av ett blogginlägg skrivit av Ian Rogers som tidigare var vd för Beats, numera chef för Apple Music.

Blogginlägget, som senare kom att av okänd anledning tas bort, indikerade att uppdateringen skulle släppas två timmar tidigare än vanligt. Detta då användare skulle ha möjlighet att uppdatera och hinna lyssna på invigningen av Apples nya radiokanal Beats 1.

Enligt Apples Facebooksida som bjuder in till ett lanseringsevenemang under tisdagen, framgår det att musiktjänsten kommer att bli tillgänglig för Android under hösten.

Tidigare under juni släppte Morgan Stanley en uppdaterad analys på Apple där bankens analytiker står fast vid sin köprekommendation med en riktkurs på 166 dollar per aktie. 

Banken bedömde att Apple Music kan bidra med så mycket som 5 procent av bolagets intäkter samt 2 procent av vinsten per aktie under räkenskapsåret 2016.

Vidare väntas varje procentenhet av ökad penetrationsgrad inom Apples kundbas leda till en intäktstillväxt på 0,5 procent.

Finwire

Läs fler artiklar
LÄS MER