Altpocket vill hjälpa dig hålla koll på dina kryptoinvesteringar

Altpocket
Altpocket vill hjälpa dig hålla koll på dina kryptoinvesteringar

Altpocket-grundarna Jonathan Svensson och Edwin Flataunet. Foto: Erik Bergenfeldt.

Gustaf Rosensköld

Reporter

Duon bakom Altpocket vill hjälpa dig att hålla koll på dina digitala slantar.
”Ambitionen är att nå 100.000 användare under nästa år”, säger medgrundaren Jonathan Svensson.

Efter att ha snickrat på en digital lärplattform i ett halvår bestämde sig Edwin Flataunet och Jonathan Svensson för att börja om. Fröet till en ny tjänst såddes när Edwin Flataunet vid ett tillfälle fick betalt i digitala valutan bitcoin.

”Han hade kunnat köpa pizza för pengarna, men valde som tur var att spara dem som en investering i stället”, säger Jonathan Svensson.

TÄVLING: Signa upp dig på vårt nyhetsbrev – vinn heta tech-prylar

Kort därefter började hans grundarkollega nämligen snickra på ett eget verktyg för att hålla koll på sina investeringar i just digitala valutor. Det blev grunden till duons nya tjänst Altpocket.

För den som provat Nordnets sociala aktienätverk Shareville, eller någon annan liknande tjänst, borde upplägget kännas bekant. Förutom att låta användaren samla och få överblick över sina egna investeringar handlar också Altpocket om att hämta inspiration från andra som investerar.

”Det fungerar som ett socialt nätverk där det går att gilla varandras profiler, kommentera och ställa frågor till andra likasinnade om olika valutor och saker som händer”, säger Jonathan Svensson.

Deras plattform är så klart inte den enda i världen som vill göra livet lättare för de som handlar med kryptovalutor. Att användaren slipper knappa in saker manuellt och att sajten samtidigt erbjuder en lättillgänglig och snygg användarupplevelse är ett par av sakerna som talar för den egna tjänsten, enligt Jonathan Svensson.

Han nämner en annan sajt som låter användarna importera och hålla koll på sina kryptoinvesteringar.

”Den ser ut som ett tråkigt program från början av nittiotalet. Och många som handlar med kryptovalutor använder fortfarande excel-dokument. Det är rätt sjukt egentligen, samtidigt är hela branschen fortfarande hyfsat ny”, säger Jonathan Svensson.

Gensvaret från användarna har hittills varit mycket positivt, berättar medgrundaren.

”Nu har vi över 15.000 användare och dem har vi fått organiskt. Jag tror vi har lagt 100 kronor på marknadsföring”, säger Jonathan Svensson, som berättar att de befintliga användarna framför allt kommer från USA, Nederländerna och Tyskland, men också från andra delar av världen.

”Det är ganska coolt, men det är synd att Sverige ligger efter.”

En långsiktig ambition handlar om att låta användarna investera direkt på sajten – och alltså göra Altpocket till en one stop shop för handel med digitala valutor. Men den närmsta tiden handlar om finputsning av de nuvarande funktionerna. Målet nästa år är att nå 100.000 användare och omsätta 7 miljoner – pengar som de vill hämta hem genom en premiummodell.

”Att ta betalt borde inte vara ett jättestort bekymmer. Rätt många har undrat varför vi inte tar betalt redan i dag”, säger Jonathan Svensson.

Läs fler artiklar
LÄS MER