Här är tech-Sveriges nya radarpar

Collector
Här är tech-Sveriges nya radarpar

Alexander Pärleros och Lena Apler. Foto: Sara Lindmark och press.

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

”Hennes driv är imponerande”

Lena Apler har på kort tid blivit en av de hetaste profiler i tech-Sverige. Hon är privat en av Sveriges flitigaste fintech-investerare och via sitt Collector Bank (omsatte 1,5 miljarder kronor och gjorde en vinst efter skatt på 405 miljoner kronor ifjol) har hon också köpt in sig i en rad techbolag. Förutom grundare, vd och storinvesterare kan hon nu sätta ytterligare ett epitet på sitt visitkort – poddare.

Tillsammans med en annan techprofil, Alexander Pärleros (grundare av Pensionera), ska hon göra en slags podd i podden. I Alexander Pärleros podcast Framgångspodden skapas avdelningen ”Framgångstipsen med Apler och Pärleros”. Som en del i ett sponsor-samarbete med Collector kommer de två entreprenörerna dela med sig av sina erfarenheter att bygga bolag.

”När jag själv gästade Framgångspodden insåg jag hur engagerade podcastens lyssnare är, det vill Collector vara en del av”, säger Lena Apler i en kommentar.

Alexander Pärleros är entusiastisk över samarbetet:

”Lena Apler är en av mina absolut största förebilder. Hennes driv och entreprenörskap är imponerande. Jag själv är intresserad av digitalisering i alla branscher och därav är det ännu mer inspirerande att Lena varit den som gått i bräschen för det inom banksektorn. Det är få personer som grundat ett bolag från noll och fått det till ett stort largecap bolag, det är bara att lyfta på hatten”, säger Alexander Pärleros.

Premiär för programmet är idag och enligt ett pressmeddelande kommer gå att ta del av samarbetet i podden, sociala medier och inspirationsföreläsningar.

Läs fler artiklar
LÄS MER