Almedalen är i gång – Breakit är på plats hela veckan

Breakit i Almedalen
Almedalen är i gång – Breakit är på plats hela veckan

Henrik Montgomery / TT

Breakit

Diskussionerna om startups och det digitaliserade näringslivet har på allvar nått politikerveckan i Almedalen. Under en veckas tid flyttar Breakits redaktion till Gotland för att bland annat intervjua Sveriges hetaste techentreprenörer.

Utan att kunna backa upp det med någon statistik så törs vi påstå att årets upplaga av Almedalsveckan innehåller fler seminarium och evenemang med koppling till startups och tech än någonsin tidigare. "Så kan mångfalden öka i dataspelsbranschen", "Finns nästa Steve Jobs i Stockholm?" och "Affärsänglar efterlyses – lokal tillväxt behöver er" är bara tre seminarieexempel av oändligt många. Även startupforum som Startup Grind och Women in Tech kommer att arrangera egna mingel och evenemang på plats i Visby i år.

Vi på Breakit kommer därför att finnas på plats i Visby under hela veckan och vill mer än gärna träffa så många av er läsare som möjligt. På måndag kör vi igång vår intervjuserie Digitala tänkare i samarbete med Unibet. På Wisby hotells uteservering vid Donners plats i centrala Visby intervjuar vi under måndagen och tisdagen följande techprofiler:

Måndag 29 juli:

11.30 -12.00: Vigor Sörman, vd och grundare på Youtube-nätverket Splay.

14:30-15:00: Jessica Nilsson, investment manager på riskkapitalbolaget Northzone och tidigare grundare på matkasseföretaget Hello Fresh i Tyskland.

Tisdag 30 juli:

11.00-11.30: Patrik Arnesson, grundare till fotbollsappbolaget Football Addicts.

13.00-13.30: Elina Berglund, partikelfysiker och grundare till preventivappen Natural Cycles.

Kom gärna Donners plats och träffa några av Sveriges hetaste startupentreprenörer!

Nyhetsrapporteringen kommer i övrigt att fortgå precis som vanligt och mellan onsdag och fredag kommer vi att sätta upp en mini-redaktion vid HejDigitals! tält vid Södra Kyrkogatan 8 i Visby. 

HejDigitalt kom dagligen genomföra intervjuer och diskussioner på sin scen och har i år över 50 programpunkter med koppling till det digitala.

Vi ses där!

Har du Almedalsrelaterade tips? Mejla jon@breakit.se!

Läs fler artiklar
LÄS MER