Oneflow vill få dig att skippa papperskontrakten – tar in 6 miljoner kronor

Oneflow E-signering
Oneflow vill få dig att skippa papperskontrakten – tar in 6 miljoner kronor

F.v. Bengt Nilsson, affärsängel och Anders Hamnes, grundare av Oneflow. Foto: Emil Nordin/Press.

Jonas de Lange

Reporter

Stockholmsbolaget Oneflow har vuxit från åtta till 18 anställda på ett halvår.
Nu får bolaget in 6 miljoner kronor i riskkapital.

Precisely, Scrive, Assently och Oneflow – allt fler svenska aktörer trängs inom e-avtalssegmentet.

De alla har olika egenskaper, men grundvisionen är densamma: Det är dags att göra kontrakt och avtal digitala.

Nu har det sistnämnda bolaget, Oneflow, precis tagit in en ny finansieringsrunda från sina investerare. 6 miljoner kronor i finansiering ska hjälpa bolaget att öka tillväxttakten.

Bara det senaste halvåret har man ökat personalstyrkan från åtta till 18.

“I december räknar vi med att vara 22 och nästa år ser vi ut att bli 40-50 personer. Nästa år räknar vi med att öppna våra två första kontor utanför Sverige. Det blir i Norge och Finland”, säger Anders Hamnes, bolagets vd och grundare.

Hur funkar det att expandera så snabbt?

“Det har varit extremt svårt att hitta duktiga utvecklare. Jag har lagt kanske 80 procent av min egen tid på att rekrytera. Vi har screenat ungefär 900 kandidater och tagit in 6 stycken, så det har varit otroligt tufft”, säger Anders Hamnes.

Bolaget har utvecklat en tjänst som ska hantera hela avtalsprocessen från att komma överens om kontraktsdetaljer till signering och arkivering. Oneflow tar betalt per användare och månad och har nyligen landat flera avtal med storbolag.

“De som behöver användarkonton hos oss är egentligen alla som hanterar kontrakt på något sätt. Det kan vara sälj, HR, ledning, inköp. Har man ett bolag med några tusen anställda blir det fort i alla fall 100 personer som behöver användarkonton hos oss”, säger Anders Hamnes.

Hur stora avtalen är vill inte Anders Hamnes kommentera.

Den nya kapitalrundan täcks av bolaget befintliga ägare. Största investerare är IT-veteranerna Bengt Nilsson och Lars Appelstål. Bengt Nilsson har grundat affärssystembolagen IFS och Pagero, medan Lars Appelstål ligger bakom Readsoft, som utvecklade system för elektronisk dokumenthantering.

Förra året omsatte Oneflow 1,5 miljoner kronor och gjorde en förlust på 4 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER