Googles AI-boss slår tillbaka mot Musk - farorna med AI överdrivna

AI
Googles AI-boss slår tillbaka mot Musk - farorna med AI överdrivna

Elon Musk. Foto: Kamran Jebreili/AP/TT.

Finwire / Breakit

John Gianandrea beskriver rädslan för att robotar tar över världen som "på gränsen till oansvarigt".

Googles forskningschef inom artificiell intelligens, John Giannandrea, delar inte Elon Musks uppfattning om att tekniken kan bli en potentiell fara för människor.

John Giannandrea nämnde under en konferens i San Francisco visserligen inte i ordalag just Elon Musk när han sade sig inte vara ”oroad för AI-apokalypsen” och att de mest extrema farhågorna är överdrivna. Det rapporterar Bloomberg.

Men uttalandet var en direkt pik mot Elon Musk som tidigare varnat för AI-företag som kan börja framställa autonoma vapen. Deras uppkomst skulle ha en lika katastrofal konsekvens för mänskligheten som krutet och kärnvapnet, sade Elon Musk och 115 till näringslivsprofiler i augusti i ett öppet brev till FN med uppmaningen att sätta stopp för den potentiella risken.

Men på Google delas alltså inte den mörka bild som målats upp av Elon Musk.

”Det finns en stor mängd av obefogad hajp kring artificiell intelligens just nu. Dessa åsikter att ”någon kommer att producera en övermänsklig intelligens och då kommer det att bli alla dessa etiska problem”, är obefogade och på gränsen till oansvariga”, sade John Giannandrea.

Open AI som är en forskningsorganisation inom AI med uppbackning från Elon Musk har avböjt att kommentera.

Läs fler artiklar
LÄS MER