Aktiekursen dubblades i Gaming corps efter konsultaffär

Gaming Corps
Aktiekursen dubblades i Gaming corps efter konsultaffär

Fotomontage av pressbild och aktiekursen de senaste två dagarna.

Jonas de Lange

Reporter

Spelbolagets aktiekurs rusade med 124 procent på en dag.

Traderna löpte fullständigt amok i Gaming corps efter att bolaget skickat ut ett pressmeddelande under onsdagen.

I utskicket skrev bolaget att man säkrat en konsultaffär värd 21 miljoner kronor. Ordern kommer från hårdvaruleverantören PDP, som bland annat utvecklat hårdvara för musikspelet Rockband. Gaming Corps har fått i uppdrag att utveckla ett spel till bolagets nya hårdvara.

“Vi ser det som en enorm kvalitetsstämpel att PDP valt att ge oss förtroendet att ansvara för deras nya spelprojekt”, sade Gaming Corps VD Magnus Kolaas i en kommentar.

Då rasslade det till rejält i aktien. Direkt när börsen öppnade hoppade kursen från 0,366 kronor till 0,65 kronor. När börsen stängde slutade kursen på 0,82 kronor. Det är en uppgång med 124 procent.

Det var inte heller bara några få affärer som drev upp kursen. Innan dagens handel värderades hela bolaget till ungefär 26 miljoner kronor. Under dagen bytte aktier värda 49 miljoner kronor händer. I skrivande stund ligger börsvärdet på 58 miljoner kronor.

Med tanke på att en del långsiktiga ägare sitter på närmare 20 procent av aktierna, kan man räkna med att flera aktieposter bytt ägare både två och tre gånger under dagen.

Läs mer

Toppchefen Knut Frängsmyr lämnar Klarna – sitter på stort aktieinnehav

"Stålbad" för Gaming Corps – noll i omsättning

Whyred och Hope har gått i konkurs – nu är de till salu

Läs fler artiklar
LÄS MER