Kinesiska jättarna gräver ned stridsyxan – skriver unikt musikavtal

Breakit - Kinesiska jättarna gräver ned stridsyxan – skriver unikt musikavtal

Foto: Istockphotos/Valentinrussanov

Finwire / Breakit

Rivalerna Tencent och Alibaba lägger ned stridsyxan och ingår ett musikavtal.

Tencent och Alibaba ska låta sina respektive musiktjänster få ta del av varandras musikkataloger för att kunna erbjuda ett större utbud till kunderna, skriver Technode.

Partnerskapet mellan Tencent Music and Entertainment Group, TME, och Ali Music Group är unikt med tanke på att Tencent och Alibaba i vanliga fall är bittra rivaler.

Men tydligen har affärsfördelen vunnit överhanden i och med senaste uppgörelsen som innebär att TME får ta del av Ali Musics rättigheter till musiken från studios som Rock Records, HIM International Music och Media Asia.

Ali Music är som de omnämnda studionamnen anger mer fokuserade på musik från Hongkong och Taiwan. Tjänsten är också en uppstickare på den snabbt växande kinesiska scenen för streamingtjänster.

TME å andra sidan är störst inom Kina för musiktjänster och sitter på rättigheterna till musik från de tre stora internationella studiogrupperna, Universal, Warner och Sony.

Musikaffären mellan TME och Ali Music är strikt knuten till bara Kina. Den kommer också vid en tid när TME förväntas gå till börsen senare i år. Börsintroduktionen tros vara på tio miljarder dollar. Tencent är största ägare i TME med 62 procent.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER