General Motors snart redo att massproducera självkörande bilar

Breakit - General Motors snart redo att massproducera självkörande bilar

Chevy Bolt tillverkas av General Motors dotterbolag Cruise. Foto: TT

Finwire / Breakit

Om ett par månader kan mjukvaran vara klar - då kan bilen testas av GM:s personal.

General Motors, GM, och dess dotterbolag inom autonom körning Cruise har nu börjat tillverka en eldriven Chevy Bolt som är utrustad med hårdvara för självkörning, skriver Recode.

Nästa steg blir att rulla ut bilen för tester så fort mjukvaran är redo vilket den förväntas bli inom några månader, enligt Kyle Voigt, vd för Cruise.

Att GM och Cruise är färdiga med hårdvaran innebär också att massproduktion av en självkörande Chevy Bolt inte ligger alltför långt bort i tiden.

”Idag tillkännager vi den första produktionsdesignen av en självkörande bil som kan byggas i stor skala. Och ännu viktigare, dessa fordon kan fungera utan förare”, sade Kyle Voigt.

Nästa steg att tas med Chevy Bolt blir att låta bilen testas, men enbart av de anställda. Detta kommer att ske under de närmaste veckorna i San Francisco. I bilen kommer det antingen finnas en förare eller ingenjör för att ta över vid behov, skriver tekniksajten.

Recode ser nyheten som relativt betydande inom segmentet. Detta då GM med sin skalbarhet kan tillverka stora mängder av en självkörande Chevy Bolt om mjukvaran uppvisar duglig funktionalitet.

Tesla som tidigare i år har tillkännagivit att dess bilar kommer att ha självkörande egenskaper verkar på en betydligt mindre skala än vad GM eller Ford gör i dagsläget.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER