Frågorna som Youtubes vd alltid ställer under en arbetsintervju

Breakit - Frågorna som Youtubes vd alltid ställer under en arbetsintervju

Susan Wojcicki. Foto: Richard Drew/TT.

Sara Lindmark

Reporter

Den som träffar på Youtubes högsta chef, Susan Wojcicki, bör ha tänkt ut välgrundade svar på åtminstone två frågor. Det är nämligen de som hon alltid ställer till jobbsökande kandidater.

Att hitta rätt techtalang är som bekant inte alltid det lättaste. För att skilja agnarna från vetet så har Youtubes vd, Susan Wojcicki, två favorit-frågor, vars svar hon noggrant utvärderar, skriver Business insider.

1. “Hur kan produkten göras bättre?”

Hon tar alltid fasta på en specifik produkt som Youtube nyss lanserat, alternativt en annan sorts produkt som hon vet att intervjupersonen använder. Huvudsyftet är utröna: 'Vad kan du göra för att förbättra den?'

“En produktchef måste hela tiden tänka på nästa produktgeneration. Om du inte kan komma på en enda sak för att göra något du använder ofta, bättre, så är det ett problem. Och du kommer förmodligen inte att få jobbet”, säger Susan Wojcicki, enligt Business insider.

2. Hur hanterar du din mejlkorg?
 

Den här frågan ger henne tydligen insikt i människors organisationsförmåga och hur de lägger upp sina dagar.

“Det är otroligt intressant hur mycket det skiljer sig åt mellan olika människor”, konstaterar hon.

För egen del så raderar Susan Wojcicki aldrig ett endaste mejl – till skillnad från Arianna Huffington. Youtube-vd:n gillar det faktum att hon kan söka efter ett mejl som någon skickade till henne för tre år sedan.

Läs fler artiklar
LÄS MER