Ett nätverk som hjälper influencers tjäna pengar slukades precis

influencers Affiliate
Ett nätverk som hjälper influencers tjäna pengar slukades precis

Jonas de Lange

Reporter

Göteborgsbolaget Metapic köps upp av Tradedoubler.

Startupbolaget Metapic har utvecklat en tjänst som låter bloggare tagga sina bilder med länkar till produkter. Om man som modebloggare exempelvis lägger upp en bild på en tröja kan man tagga till produktsidan hos en e-handlare. Bloggaren får sedan en slant för att leda trafik in till e-handlaren.

Nu köps bolaget upp av nätannonsbolaget Tradedoubler.

”Vi är mycket glada över att vi strategiskt förstärker vår redan starka position inom influencer publishing genom förvärvet av Metapic. Vi ser ett ökat intresse hos annonsörer att nå ut via influencers. Förvärvet gör det möjligt att tillsammans bättre tillgodose det behovet. Metapic samarbetar med flertalet stora publishers inom influencer- och livsstilsmedia, tillsammans ämnar vi förädla affären som en egen startup inom ekosystemet”, säger Kristoffer Klockare, nordenchef på Tradedoubler, i ett pressmeddelande.

Filip Askviken började lägga planerna för Metapic 2012 och kom igång med själva verksamheten 2014. Under 2016 omsatte bolaget 1,3 miljoner kronor och gjorde nollresultat.

”Vi ser stora fördelar i uppköpet. Tradedoubler ger oss lång erfarenhet, skalbarhet och lokal expertis som hjälper oss att leverera en bättre tjänst till befintliga partners och öka den lokala närvaron över stora delar av Europa”, säger Filip Askviken i pressmeddelandet.

Parterna har avböjt att kommentera affärens storlek.

Metapics två anställda börjar arbeta på Tradedoubler i samband med affären.

Läs fler artiklar
LÄS MER