Sök

Här är de nya startup-stjärnorna som backas av Sting

StingStartups

Stings nya Accelerate-bolag. Foto: Press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Biltvätt, ridsport och artistbokningar står på agendan när Sting nu presenterar de lovande startupbolagen som ingår höstens acceleratorprogram.

Inkubatorn Sting, som coachat en mängd välkända startups, presenterar nu vilka bolag som ska ingå i höstens omgång av Stings acceleratorprogram. 

Bland runt 70 sökande startups har åtta stycken lovande bolag valts ut för att under 20 veckor coachas av Sting för att öka utvecklingstakten och komma ut snabbare på marknaden. 

Varje deltagare tilldelas även 300.000 kronor av Propel Capital.

Gemensamt för samtliga aktörer är att de bedöms ha mycket god tillväxtpotential, enligt Sting.

I gruppen ingår bland annat Woshapp som tar biltvätten hem till dig.

"Vi ser nu fram emot tuff och uppriktig coachning som kan öka vår tillväxttakt rejält", säger Jens Karlsson, medgrundare av Woshapp. 

Ryttar-appen Ztable som lanserades i somras är även de med i gänget. 

"Vi hade en väldigt lyckosam lansering i början av sommaren och har nu 17 000 nedladdningar. Vi ser fram emot att bli utmanade av Sting så att vi kan öka takten och blir ännu bättre", säger grundaren Ingrid Sundqvist. 

Ivar Strömberg är coach på Sting. 

"Gruppen består av starka entreprenörer som kommer att kunna lyfta och inspirera varandra, och som med säkerhet kommer att göra avtryck i startupvärlden", säger Ivar Strömberg. 

Nytt är även att bolaget får tillgång till 30 timmar extern coaching inom exempelvis SEO/SEM. 

Bland Stings tidigare acccelerate-bolag hittar vi bland annat Sellpy och Dreams. 

Här är de åtta startupsen som ingår i höstens program: 

Gigital: Erbjuder den första helt digitala lösningen för bokning av artister till professionella och privata evenemang. Du söker och jämför utan mellanhänder och betalar direkt på plattformen.   

GoFrendly:  Erbjuder kvinnor i alla åldrar och livssituationer möjlighet att skapa nya vänskapsrelationer genom pricksäker och trygg matchning.

Kinexit:  Erbjuder personligt utformad träning direkt i mobiltelefonen utifrån en personlig profil byggd på självtester.

Learnster: En molnbaserad end-to-end tjänst för utbildningsleverantörer och konsulter. Ska bland annat halvera tiden för att administrera kurser, spara pengar och öka lärupplevelsen. 

PushAppy: Ett sälj- och tävlingsverktyg som ska göra säljarbetet roligare och effektivare. Realtidsuppföljning ger koll på uppsatta mål och möjlighet att styra försäljningen. 

Woshapp:  Förenklar biltvättandet genom att åka till kunden och tvätta bilen på plats, med en tvättmetod som sparar 200 liter vatten. 

Ztable: En ryttar-app med träningskalender, övningsbank och socialt nätverk för användare på alla nivåer.  

Wopify:  Vill skapa världens smartaste motor inom jobbmatchning, samt låta dem som redan har jobb upptäcka nya möjligheter samtidigt som de förblir anonyma.   

Läs mer