De ska lyfta Just Arrived och hjälpa nyanlända till jobb

Justarrived
De ska lyfta Just Arrived och hjälpa nyanlända till jobb

Yvonne Dahlberg, Madeleine Körössy och Erik Hellborg.

Towe Boström

Reporter

Norrskens-backade appen Just Arrived, som hjälper nyanlända till jobb, stärker teamet.
”Vi behövde få in de här kompetenserna, det här är personer vi tagit kontakt med och värvat över", säger vd:n Andreas König.

Just Arrived har skapat en app som hjälper nyanlända personer att komma i kontakt med företag som erbjuder jobb. Klarna-grundaren Niklas Adalberth har tidigare gått in med två miljoner kronor i Justarrived. 

Nu kliver Yvonne Dahlberg in som marknadschef och Madeleine Körössy tar rollen som ekonomichef. 

Dahlbergs senaste uppdrag var som varumärkes- och kommunikationsansvarig på bemanningsföretaget Randstad, och Körössy har arbetat som ekonomichef på matkedjan Bejing 8. 

Yvonne Dahlberg säger att hon är stolt och peppad över sitt nya jobb. 

"Min starka övertygelse är att det finns massor av potential att ta tillvara på hos dem som är nya i Sverige. Man pratar ofta om samhällsnyttan med att nyanlända kommer in i jobb, men jag tycker affärsnyttan är lika viktig, säger Yvonne Dahlberg

Erik Hellborg, som arbetat med storkunder på mobiljätten 3, tar nu samma position på Just Arrived.

Just Arrived drog igång för ett år sedan och har vuxit till 16 stycken anställda. I dagsläget är runt 150 kunder kopplade till tjänsten och 3000 nyanlända personer har registrerat sig i databasen.

Vd:n Andreas König berättat att Just Arrived hittills förmedlat runt 450 uppdrag. När kunderna nu efterfrågar större och längre uppdrag skapades behov av de nya positionerna. 

”Vi behövde få in de här kompetenserna, det här är personer vi tagit kontakt med och värvat över. Det ligger i linje med att vi har en väldigt fin tillväxt”, säger Andreas Köning.

Just Arrived kopplar ihop kandidater med arbetsgivare, exempelvis frilansuppdrag, bemanningslösningar och direkta reykryteringar. 

Just Arrived tar sedan ansvar för det administrativa och arbetsgivaransvaret. Det aktuella företaget faktureras sedan för tjänsten. 

Enligt företagets vd Andreas König har företagit kommit väldigt lång på kort tid – och det här är bara starten på tillväxtresan.

Målet är fortsättningsvis att förändra arbetsmarknaden och skapa nytta genom att ta tillvara på potentialen hos nyanlända och utrikesfödda.  

Expansionen fortsätter och till hösten ska ett flertal tjänster inom sälj och leverans tillkomma. Under det kommande året räknar Just Arrived med att anställa ytterligare 15-20 personer.  

Kommer ni att ta in mer pengar? 

”Det kan mycket väl vara möjligt”, säger Andreas König. 

Läs fler artiklar
LÄS MER