Amazon dumpar priserna på eko-mat

Finwire / Breakit

Köpet av Whole Foods ska ge billigare ekologisk mat åt folket. Konkurrenterna faller på börsen.

Amazon kommer att slutföra sitt förvärv av Whole Foods på måndag den 28 augusti och i samma veva kommer mängder av priser på ekologiska varor sänkas. Dessutom ska Amazon Prime integreras i Whole Foods point-of-sale-system vilket innebär att Prime-medlemmar framöver kommer att få rabatter och andra fördelar i butiker, framgår det av ett pressmeddelande.

"Vi är fast beslutna att göra hälsosam och ekologisk mat prisvärt för alla", säger Jeff Wilke som är chef för Amazon Worldwide Consumer.

Visserligen är köpet av Whole Foods välkänt men beskedet om sänkta priser och en Prime-integration gav omedelbart genomslag i aktiekurserna för flera av konkurrenterna. Target föll med 4 procent, Costco med 5 procent medan Kroger rasade hela 8,1 procent.

För Wal-Marts del var det en mer behärskad reaktion och aktien stängde -0,1 procent. Från dagshögsta var det dock en tydlig effekt efter att Amazon släppt sitt pressmeddelande.

Amazons förvärv av Whole Foods presenterades i juni och det handlar om en affär värd 13,7 miljarder dollar, eller motsvarande 110 miljarder kronor.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER