Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Genombrott i USA – Klarna landar avtal med Stripe

Artikel bild

Klarna har blivit partner med det hajpade betalbolaget Stripe, kan Breakit avslöja.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

stefan@breakit.se

Medgrundare och reporter

Två år efter lanseringen på den amerikanska marknaden har nu Klarna lyckats få till ett avtal som sannolikt får stor betydelse för bolagets framtid i USA.

Det är det hajpade betalbolaget Stripe som blivit partner med Klarna. Stripe grundades av de två irländska bröderna Patrick och John Collison 2010. Idag växer Stripe kraftigt, i fjol gick transaktioner till ett värde uppskattningsvis 160 miljarder kronor i bolagets system och för bara några veckor sedan inledde man ett samarbete med e-handelsjätten Amazon.

“Det här är potentiellt en viktigt pusselbit i USA för Klarna”, säger en av Breakits källor som har god insyn i Klarna.

Själva avtalet har varit underskrivet en längre tid men det är först nu som arbetet med att integrera Klarnas lösning i Stripes system är på väg att slutföras.

“Integrationsarbetet pågår för fullt och man ska gå live med Stripe ganska snart”, säger en uppgiftslämnare.

Konkret innebär samarbetet att Stripe tar in Klarnas erbjudande och marknadsför det mot sina kunder. Idag jobbar Stripe bara med kreditkortsföretag som Visa och Mastercard men i fortsättningen ska kunderna också kunna använda Klarnas modell som innebär att man betalar sina varor på avbetalning.

Det är svårt att uppskatta värdet av det nya avtalet för Klarna. Mycket hänger på att Stripe verkligen prioriterar och lyfter fram Klarnas lösning för kunderna. Annars kommer inte omsättningen ta fart.

Mer om detta pratar vi om vår podd som publicerades på torsdagsmorgonen – in och lyssna här!

Läs mer