Tidigare Avanza-vd:n Martin Tiveus blir Nordenchef på Klarna

Breakit - Tidigare Avanza-vd:n Martin Tiveus blir Nordenchef på Klarna

T.h: Martin Tiveus tillträdande kommersiell chef för Norden på Klarna.

Jonas de Lange

Reporter

Klarna plockar in Avanzas tidigare vd som ny Nordenchef – och möblerar om i organisationen.

Sedan Anna Borg lämnade rollen som Nordenchef på Klarna i april i år har posten stått tom. Nu har Klarna rekryterat Martin Tiveus som ny kommersiell chef för Norden. Det innebär att han alltså kommer vara ansvarig för den nordiska organisationen, även om han inte blir en direkt ersättare till Anna Borg.

Han kommer närmast från EQT:s veterinärkoncern Evidensia. Bolaget omsatte förra året drygt 2,2 miljarder kronor och har över 170 djursjukhus och kliniker i Europa.

Martin Tiveus har även tidigare varit vd på nätmäklaren Avanza och sitter i styrelsen för Danske Bank.

“Vi är jätteglada att få med en person av Martins kaliber för att hjälpa Klarna med tillväxten i Norden. Hans imponerande erfarenhet från finansiella tjänster och affärer kommer att vara en tillgång för bolaget när vi utvecklar vårt utbud mot handlare och konsumenter”, säger Klarnas presstalesperson Aoife Houlihan.

I samband med hans tillträde görs även en intressant omstrukturering. Tidigare har Nordenchefen svarat till Klarnas kommersiella chef Michael Rouse. Men Martin Tiveus blir nu istället mer jämlik med Michael Rouse. Han kommer att ingå i ledningsgruppen och rapportera direkt till bolagets vd Sebastian Siemiatkowski.

“Michael Rouse kommer att fokusera internationellt, både gällande nuvarande och nya marknader, samt partnerskap. Givet bolagets ökande storlek och komplexitet bygger vi upp kapaciteten i bolaget. Tillväxtaspekten är väldigt viktig”, säger Aoife Houlihan.

Kortfattat kan man alltså säga att Michael Rouse förflyttas något i sidled för att göra plats åt Martin Tiveus.

Martin Tiveus har avböjt att kommentera sitt nya jobb.

Läs fler artiklar
LÄS MER