Josefine Forsell blir Norden-vd på hajpade supportstartupen Techbuddy

Techbuddy
Josefine Forsell blir Norden-vd på hajpade supportstartupen Techbuddy

Josefine Forsell, ny vd för Techbuddy i Norden.

Jonas de Lange

Reporter

Det välfinansierade startupbolaget Techbuddy fortsätter växa. Nu får bolaget en ny Norden-chef.

Techbuddy har på kort tid gått från att vara en idé till att ha 500 frilansare kopplade till sin plattform. Frilansarna hyrs ut för att hjälpa privatpersoner och företag med alla möjliga teknikproblem – som en slags plattform för IT-support.

Tidigare i år fick bolaget in 20 miljoner kronor från familjen Wattins riskkapitalbolag Inbox capital för att kunna expandera snabbare. Det nya kapitalet skulle bland annat användas för att expandera internationellt.

Nu ger de två grundarna, Tahero Nori och David Ovsepian, över tyglarna för den svenska marknaden till Josefine Forsell.

“Ibland träffar man människor och det finns en intuitiv förståelse. Så var det med Josefine. Det krävdes inte många minuter innan hon både förstod och delade vår vision. Det i kombination med att hon kommer med en stor säck erfarenhet och fyller en kompetenslucka i företaget gjorde beslutet tämligen enkelt”, säger Tahero Nori, i ett pressmeddelande.

Josefine Forsell har jobbat med kundservice på telekombolagen 3 och Tele2 det senaste decenniet – senast med titeln kundservicedirektör.

"Sammantaget är det kombinationen av bolagets affärsidé, vision och teamets engagemang som lockar mig. Jag är väldigt stolt över att få bli en del av denna resa och tacksam för förtroendet att bygga organisationen vidare in i framtiden”, säger hon i pressmeddelandet.

Läs fler artiklar
LÄS MER