Apple ska stoppa spam-appar – inför tuffare regler

Finwire / Breakit

Apple skärper riktlinjer för appar.

Mjukvarubolaget AppSpotr för en tät dialog med Apple efter att teknikjätten uppdaterat sina riktlinjer för publicering i App Store. Tidigare har appar producerade i AppSpotr inte omfattats av en specifik punkt i riktlinjerna men det blir det ändring på framöver, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Konkret handlar det om en punkt som innebär att appar skapade via mallar och andra verktyg inte kommer att godkännas. Apple genomför förändringen då App Store fyllts på med en stor mängd appar som genererats på ett spamliknande sätt.

AppSpotr uppger att det finns olika sätt för bolaget att säkerställa efterlevnad av Apples ökade krav och just nu utvärderas internt vilken lösning som ska väljas. Diskussioner förs med Apple i både Sverige och i USA.

"Vi anser att det i grunden är bra att Apple skärper sina regler kring publicering av appar. Det innebär att många appar av dålig kvalitet kommer försvinna och att högre krav ställs på framtagandet av appar", säger vd Patric Bottne i en kommentar.

Redan publicerade appar i App Store påverkas inte, men däremot nya appar som byggs i AppSpotr. Företaget uppger vidare att publiceringen av Android-appar inte påverkas och inte heller satsningen i Kina och Asien.

Läs fler artiklar
LÄS MER