Så går det för svenska spelbolaget THQ Nordic

Breakit - Så går det för svenska spelbolaget THQ Nordic

Finwire / Breakit

Det svenska spelbolaget bakom titlar som Darksiders och Titan Quest fortsätter att växa.

På tisdagsmorgonen släppte spelbolaget THQ Nordic sin färska kvartalsrapport. Där framgår det att bolaget ökade omsättning under andra kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar också högre rörelseresultat.

Omsättningen uppgick till 85,6 miljoner kronor (52,7), en ökning med 62 procent mot föregående år. Rörelseresultatet blev 30,3 miljoner kronor (14,2), med en rörelsemarginal på 35,4 procent (14,2).

Resultatet efter skatt blev 23,2 miljoner kronor (10,6), en ökning med 119 procent mot föregående år.

Strax efter att rapporten offentliggjordes på tisdagsmorgonen fick vi en intervju med THQ:s vd och grundare Lars Wingefors. Han förklarar de starka siffrorna med den kommande lanseringen av spelet Darksiders III. Bara det faktumet att THQ aviserade att man ska släppa en ny version av spelet fick nämligen rejäl fart på försäljningen av de gamla versionerna:

"Det är det som drivit vår affär detta kvartal. Flera miljoner tittade på trailern för spelet och det har varit väldig fart i sociala medier. Folk påminns, blir nostalgiska och köper den gamla versionen. Dessutom tipsar folk sina kompisar om att köpa den gamla versionen för att de ska kunna spela tillsammans när den nya versionen kommer", säger Lars Wingefors och tillägger:

"Detta är ett bra exempel på hur vi ökar värdet på den befintliga katalogen genom att utveckla uppföljare som ökar försäljning av tidigare titlar".

THQ Nordic hette tidigare Nordic Games men bytte namn i samband med börsnoteringen förra året. Företaget har sina rötter i en verksamhet som Lars Wingefors startade som 16-åring hemma i studentlägenheten i Karlstad.

I november satte Lars Wingefors sitt bolag på börsen och efter det har kursen gått från 20 till 60 kronor.

"Vår börsresa har blivit ännu bättre än vi hoppats på. Vi får fler affärsförslag och har nu en kassa på flera hundra miljoner som vi kan använda för utveckling och förvärv", säger Lars Wingefors som fortfarande äger drygt 50 procent av aktierna i bolaget.

Transparens. Lars Wingefors äger en mindre aktiepost i Breakit.

Läs fler artiklar
LÄS MER