Klart: Kinnevik och Rocket Internet säljer giganten Glossybox

Klart: Kinnevik och Rocket Internet säljer giganten Glossybox

Victoria Senkpiel, medgrundare och Nordenchef, samt Cristina Stenbeck, Kinnevik (Foto: TT)

Finwire / Breakit

Brittiska The Hut Group bekräftar nu sitt förvärv av Berlin-baserade skönhetsbolaget Glossybox där Rocket Internet och Kinnevik är majoritetsägare.

Redan under helgen skrev Sky News att affären var i hamn och skulle presenteras under måndagen.

Några finansiella detaljer avslöjas inte men The Hut Groups vd Matthew Moulding uppger i ett pressmeddelande att det är en betydande investering.

"Vi har förvärvat ett otroligt starkt varumärke med en solid och engagerad kundbas. Genom vår plattform och markandsföringsstruktur hoppas vi på att kunna bidra med ytterligare tillväxt", säger han.

Det brittiska bolaget driver sedan tidigare över 100 sajter med försäljning av skönhetsprodukter och äger bland annat Beautybox, Grow Gorgeous och Lookfantastic.com.

Glossybox grundades 2011 och har verksamhet i 10 länder. Prenumeranter till företaget får varje månad skönhetsprodukter skickade till sig. I Sverige har företaget lyckats särskilt bra och hade vid årsskiftet över 50.000 månadsprenumeranter av totalt 250.000.

"Det har verkligen varit en fantastisk resa. Att ha varit med och byggt upp en framgångsrik organisation som nu förvärvas av en stor strategisk internationell aktör. Glossybox i Norden har lyckats mycket bra genom det kontinuerliga arbetet vi har sedan start med att revolutionera skönhetsbranschen och förändra ett beteende kring hur kvinnor upptäcker och konsumerar skönhetsprodukter", säger Victoria Senkpiel medgrundare och vd för GLOSSYBOX Norden.

Läs fler artiklar
LÄS MER