Sök

Nyheter24 säljer klassiska Bilddagboken och Hamsterpaj – "Vi tar över sajten"

Nyheter24HamsterpajDayviews

Från vänster: Fredrik Selin, som köper Dayviews, från Douglas Roos, till höger.

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Bildsajten Dayviews, tidigare Bilddagboken, skulle läggas ner. Men nu står det klart att sajten istället får nya ägare – och kommer att leva vidare.

I juli stod det klart att den klassiska internetcommunityn Dayviews, mer känt under sitt tidigare namn Bilddagboken, skulle lägga ner. Ägarna, Nyheter24-gruppen, lät meddela att sajten skulle stängas efter sommaren.

Orsaken var bland annat den tilltagande konkurrensen från andra bildtjänster, som Instagram och Facebook.

"Det är inga pengar, vi lägger för mycket tid på något som är för litet", sa Nyheter24-grundaren Douglas Roos till Breakit för en vecka sedan, och betonade att koncernen vill bli av med småsajterna, och eventuellt lägga ner dem.

Ett besked som säkert fick en och annan nostalgiker att sörja.

Men nu har historien tagit en oväntad vändning. Nyheter24 har sålt sajten Dayviews till entreprenörerna Fredrik Selin och Carl Nordström.

Duon ligger bland annat bakom sajter som modegallerian.se, spelsnack.se och emocore.se.

“Vi tar över sajten för att möjligheten dök upp och vi tycker sajten är så pass bra att den inte ska behövas lägga ner”, skriver Fredrik Selin i ett mejl till Breakit.

“Dessutom har vi många andra idéer på hur vi kan få upp aktiviteten på sajten igen".

Hur mycket sajten kostade att förvärva vill Fredrik Selin inte kommentera. Men enligt honom har Dayviews idag mellan 60-70.000 besökare i veckan.

Han berättar att de även har köpt på sig sajten Hamsterpaj.net.

“Med dessa två sajter når vi en bra bit över 100.000 killar och tjejer i åldern 16-30 år varje vecka”, skriver han.

"Lägger vi där till de övriga sajterna vi driver så når vi över 200.000 personer i den målgruppen varje vecka och det tror vi kommer vara attraktivt för våra annonsörer".

Bilddagboken grundades ursprungligen av Sebastian Björkelid och Joakim Grönvall 2004. Sajten var inledningsvis en stor succé och 2010 fanns det fler än 268.000.000 bilder uppladdade på plattformen. 

2007 köptes Bilddagboken upp av Wyatt Media Group (tidigare Lunar Group), som bland annat stod bakom communityn Lunarstorm. Wyatt, som senare bytte namn på Bilddagboken till Dayviews, såldes sedermera till Nyheter24 Gruppen, som har drivit sajten sedan dess.

Bilddagboken hade som mest över 1 miljon användare.

Läs mer