Anna Fredrixon byter telefonbok mot vård – blir ny HR-chef på Kry

Truecaller Kry HR
Anna Fredrixon byter telefonbok mot vård – blir ny HR-chef på Kry

Anna Fredrixon är ny HR-chef på Kry. Foto: Press

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Efter fyra år på Truecaller byter Anna Fredrixon nummertjänst mot vårdapp.
“En sådan här chans får man bara en gång i livet”, säger Krys nya HR-chef.

Vårdtjänsten Kry fortsätter att göra tunga rekryteringar, efter att bolaget för en månad sedan tog in ytterligare 200 miljoner i riskkapital.

Nu kan Breakit berätta om det senaste tillskottet: Anna Fredrixon.

“Jag tycker att Kry är ett fantasiskt bolag. Jag har använt appen för mina barn en massa gånger, så jag är själv en väldigt frekvent användare. Jag gillar också att bolaget tjänar ett högre syfte, att göra vården mer effektiv”, säger Anna Fredrixon.

Hon har sedan 2013 jobbat som HR-chef på telefonboksappen Truecaller, men byter alltså nu till vårdsektorn.

“Det har varit himla kul med Truecaller, att bygga upp ett bolag. När jag fick erbjudandet från Kry tänkte jag: ‘Vad kul det skulle vara att gå igenom den här uppbyggnadsfasen en gång till’. Så jag nappade, en sån här chans får man bara en gång i livet”, säger Anna Fredrixon.

Hon säger att hon har lärt sig att startupbolag tidigt måste börja jobba med att bygga värderingar, kommunikation med medarbetarna och rätt ledarskap.

“Jag har lärt mig att attityd och vilja slår erfarenhet med hästlängder”, säger hon.

Krys vd Johannes Schildt säger att vårdbolaget vill bygga “Europas bästa team” och att Anna Fredrixon blir en viktig pusselbit inom det.

“Jag gillar också att Anna inte kommer från en klassisk HR-bakgrund, utan att hon är managementkonsult i grunden. Det är överlag intressant med medarbetare som inte kommer från en klassisk bakgrund för den befattning de har”, säger Johannas Schildt.

Kry ska nu använda sin nya jättekassa till att växa snabbt och lansera på fler marknader. Det innebär utmaningar för ledningen, som måste få allt fler medarbetare att sträva åt samma håll och trivas på jobbet.

“Vi söker personer som har hjärtat på rätt ställe, som verkligen vill vara med och förändra vården så att den blir mer tillgänglig för människor”, säger Johannes Schildt.

Anna Fredrixon säger att Kry får många spontanansökningar från människor som vill åstadkomma just det.

“Jag är sjukt taggad just nu. Vi ska bli den bästa arbetsgivaren och vårdgivaren i Europa”, säger hon.

Läs också vår helgintervju med Anna Fredrixon om hur gick från att hjälpa storföretag med att skära ner – till att hjälpa startups med att växa.

Läs fler artiklar
LÄS MER