Microsoft dubblar molnbidrag i charmoffensiv mot startups

Microsoft dubblar molnbidrag i charmoffensiv mot startups

FOTO: Microsoft/Flickr

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Den amerikanska it-jätten lägger i en extra växel i flörten med kontorshotellet Sup46 och acceleratorerna Sting och Think.

Svenska startups är vinnare när konkurrensen mellan bolag som Microsoft, Google och Amazon hårdnar på molntjänstmarknaden.

För att vinna techentreprenörernas gunst dubblar nu Microsoft gratisutrymmet i sitt Azure-program. Det innebär konkret att startups som ingår i programmet får utrymme i molnet värt motsvarande nästan 1 miljon kronor.

”Det här hjälper snabbväxande bolag att smidigt skala upp sina verksamheter utan att det kostar en massa pengar”, säger Åsa Nygren, marknadsansvarig för den delen av svenska Microsoft som jobbar mot statup-sektorn.

Idag ingår 25 svenska startups i Microsoft så kallade Bizspark plus-program där förbättringen kommer att införas. Bland annat återfinns här podcast-bolaget Acast och bildtjänsten pichit.me.

”Förutom tillgång till vår molntjänst hjälper vi också till med bland annat affärsutveckling, marknadsföring och PR för bolagen”, säger Åsa Nygren.

Idag är inte de svenska startup-bolagen några stora kunder men Microsoft och deras konkurrenter ser på den framtida potentialen.

”Vi tror att många av de här företagen kan vara nästa generations partners för  oss. Vi vill helt enkelt växa tillsammans med dem”, säger Åsa Nygren.

Den ökade satsningen från Microsofts sida omfattar bolag som ingår i acceleratorerna Think i Helsingborg och Sting i Stockholm. Dessutom får alla bolag som sitter på techhubben Sup46 möjlighet att vara med.

Läs fler artiklar
LÄS MER