Växer i rekordfart – nu har han bara ett hinder kvar innan börsen

Spotify
Växer i rekordfart – nu har han bara ett hinder kvar innan börsen

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Spotify spränger ny drömvall.

Aldrig tidigare har Spotify, med vdn och medgrundaren Daniel Ek i spetsen, växt så snabbt som nu. De senaste fem månaderna ligger tillväxten i antalet betalande användare på 2 miljoner i månaden. Det innebär att Spotify i dagsläget har över 60 miljoner prenumeranter.

En talesperson för den svenska musiktjänsten bekräftade igår kväll den nya toppnoteringen för nyhetsbyrån Reuters och bolaget publicerar även uppgiften på sin hemsida. Där uppger Spotify också att man nu har över 140 miljoner aktiva användare.

Samtidigt uppger den ansedda brittiska affärstidningen Financial Times att det nu bara återstår ett hinder för Daniel Ek att passera innan börsnoteringen är ett faktum. Det handlar om de utdragna förhandlingarna med musikjätten Warner. Sedan tidigare har Daniel Ek lyckats få till nya avtal med Sony och Universal. En uppgörelse med Warner väntas komma inom några månader. Då ligger fältet öppet för en börsnotering.

Enligt Financial Times källor är den preliminära planen att en notering ska ske på New York-börsen det fjärde kvartalet i år. 

Läs mer

Techbolagen som betalar bäst lön – vi har kartlagt 225 heta företag i Sverige

Hittade Storytel i Draknästet – och förvandlade 2 miljoner till 460: “Min baby”

Lönen på Spotify – så mycket tjänar anställda på musikjätten

Läs fler artiklar
LÄS MER