Kinnevik pumpar in halv miljard i fondrobot

Breakit - Kinnevik pumpar in halv miljard i fondrobot

Cristina Stenbeck och Betterments vd Jon Stein. Foto: TT/Press

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Kinnevik, med storägaren Cristina Stenbeck, investerar ytterligare 534 miljoner kronor i fintech-bolaget Betterment som har tagit fram en digital konkurrent till vanligt fondsparande.

Svenska Kinnevik fortsätter att stöpa om sig från telekom- och mediebolag till mer fokus på e-handel, hälsa och fintech.

Kinnevik investerade 70 miljoner dollar, motsvarande 575 miljoner kronor, i Betterment redan i mars 2016.

Nu pumpar Stenbeck-bolaget alltså in ännu mer.

"Betterment har fortsatt att imponera på oss med sin starka tillväxt, stora kundfokus, ledande teknologi och kunniga team. Vi är glada att kunna bidra med ytterligare kapital till bolaget och möjliggöra för dem att snabbare lansera fler produkter och tjänster och hjälpa kunderna maximera sitt kapital", säger Joakim Andersson, Kinneviks tillförordnade vd.

Kinneviks ägarandel kommer efter affären att uppgå till 16 procent av Betterment.

Betterment är störst i USA på automatiserad rådgivning inom sparande för privatpersoner. Med hjälp av digital teknik lyckas bolaget erbjuda tjänster till betydligt lägre avgifter än traditionella aktörer. Bolaget har över 270.000 kunder.

"Kinnevik och Betterment har byggt upp ett starkt samarbete under det gånga året och vi välkomnar deras ökade engagemang i vår tillväxtresa. Vi har en unik position att ge våra kunder bättre rådgivning och den avkastning de förtjänar. Det nya kapitalet kommer stärka vår möjlighet att bygga skräddarsydda finansiella tjänster som utgår från kunden och som möjliggör för dem att optimera sitt finansiella liv", sade Jon Stein, Betterments vd och grundare.

Läs fler artiklar
LÄS MER