Frida Stein: “Att våga tro på mig själv upprepar jag som ett mantra”

Breakit - Frida Stein: “Att våga tro på mig själv upprepar jag som ett mantra”

Frida Stein. Foto: Press.

Sara Lindmark

Reporter

Tack vare träningstjänsten Mymowo slipper vi gå till gymmet. Lär känna bolagets vd och medgrundare, Frida Stein, lite närmare.

1. Vad gör ditt företag?

“Mymowo erbjuder enkel och rolig hemmaträning, familjeträning och kontorsträning. Vi vill hjälpa människor till mer rörelse i vardagen för att i förlängningen bidra till ett friskare samhälle”.

2. Beskriv dig själv som ledare med fem ord.

“Framåtriktad, lyhörd, envis, problemlösare och teambildare”.

3. Vad har varit din största utmaning hittills?

“För företaget: Att skapa uthållighet och långsiktighet men ändå våga satsa. Privat: Att räcka till att även vara en bra mamma, sambo och hitta tid till återhämtning för att må bra”.

4. Vilka företagsledare inspireras du INTE av?

“Självgoda och egoistiska personer som tror att de sitter på alla rätta svar själva”.

5. Vad är den viktigaste lärdomen du önskat att du vetat innan du drog igång Mymowo?

“Att även techföretag tar tid att bygga upp. Innan vi startade Mymowo pratades det bara om lyckade techföretag som Spotify, och sällan om de som misslyckats. Men även de mest lyckade har haft upp och nedgångar och idag är det mer legitimt att även tala om svårigheterna med att driva techbolag. Det finns inga raka vägar uppåt utan det gäller att hitta långsiktighet och förbereda sig på en berg och dalbana".

6. Vad är det sämsta rådet du har fått som entreprenör/ledare?

“Som kvinna och ung entreprenör har jag fått så många råd och tips. Om man lyssnar och tror på alltihop skulle man inte våga starta egna företag. Jag är tacksam för en del råd, men ibland blir det bara för mycket. Att tro på mig själv och att våga stå på mig är något som jag får upprepa som ett mantra i vissa stunder”.

7. Vad är den mest lyckade förändringen du genomfört och varför funkade det?

“Att våga göra om hela sajten efter lansering. Gör om, gör rätt helt enkelt. Efter nylanseringen i höstas har vi en mer användarvänlig sajt på en mängd olika vis. Det bästa vi gjorde var att lägga till en enklare ”gamification” som lett till att våra medlemmar stannar längre och tränar mer. Ett enkelt sätt för att motivera till mer rörelsen, visade det sig".

8. … och den minst lyckade?

"Det är svårt för jag tycker ändå att alla misstag och fel gett oss ovärderligt med kunskap. Learning by doing helt enkelt. Tyvärr kommer jag verkligen inte på något specifikt exempel".

9. Ett scenario: Ni har lanserat i ett nytt land för tre år sedan men affären har fortfarande inte lyft. I sittande möte ger styrelsen dig tre val: Lägg ner, sparka landschefen eller avgå själv. Vad svarar du?

“Skulle vi inta ha några ”ess i rockärmen” kvar för att vända siffrorna så skulle jag lägga ner. Trots att man lagt ned kraft, energi och pengar är det viktigt att våga ta ett sådant beslut, även om det känns som ett nederlag där och då".

10. Vad är det svåraste beslutet du behövt fatta i din entreprenörsresa/karriär?

“Att sälja mina första verksamheter som var mina bebisar, för att våga gå vidare mot nya utmaningar. Det är lätt att bli ‘fat and happy’ men att våga uppmuntrar jag gärna till”.

11. Hur reagerar du på negativ stress och när hände det senast?

“Som vd fattar jag hela tiden tuffa och svåra beslut, vilket skulle kunna leda till negativ stress. Dock trivs jag i dessa situationer och kan hantera dem med ett lugn. Tidigare har jag haft lätt att förstora och hamna i ”ältade” av olika problem. Nu har jag lärt mig att ventilera med någon i teamet alternativt med min sambo. Sedan tycker jag alltid att det bästa är att sova på saken innan beslut och åtgärder tas".

12. Scenario: 2017 blir första året du får möjlighet att plocka ut en miljonvinst till dig själv. Vad blir det första du köper?

“Aktier i mitt bolag”.

13. Ni har precis satt ett stort rekord, hur firar ni?

“På ett sätt som ger energi till alla inblandade. Vi har varit alltför dåliga på att fira stort hittills, men det måste vi såklart ändra på. God mat och dryck har det i alla fall blivit några gånger under åren”.

14. Vad oroar du dig mest för i jobbet?

“Att inte räcka till”.

15. Vad är den största utmaningen framåt för er?

“Uthållighet, helt klart! Vi erbjuder en tjänst som är omtyckt och relevant för att möta framtidens utmaningar med ohälsa. Behovet kommer öka över hela världen i takt med att vår ohälsa ökar explosionsartat”.

16. Vad gör du om tio år?

"Förhoppningvis lanserar vi Mymowo på nya marknader och sprider vikten av rörelse och god hälsa till barn och föräldrar. Jag vill att vi ska hjälpa till att skapa och bidra med kunskap till ett välmående samhälle”.

17. Vem skulle du vilja se in en sån här intervju – och vad vill du veta?

Ida Backlund (grundare av löshårsföretaget Rapunzel of Sweden, reds anm). Jag tror hon har massa roligt på G som jag är nyfiken att veta mer om.

Läs fler artiklar
LÄS MER