Gullspång invest hemliga investeraren i Karlstads hetaste högtalarstartup

Gullspång Invest
Gullspång invest hemliga investeraren i Karlstads hetaste högtalarstartup

Victor Isaksen, styrelseordförande på Aifi. Foto: Jonas de Lange.

Jonas de Lange

Reporter

Värmländska Aifi har fått in en riktig tungviktare som ägare i sin kapitalrunda, visar handlingar Breakit tagit del av.

Karlstadbolaget Aifi har utvecklat en speciell modulhögtalare. Den funkar så att flera olika högtalare kan kopplas med varandra för att ge större ljudstyrka men utan att ljudkvalitén försämras.

Tidigare i år gjorde bolaget stor succé på hårdvarumässan CES i Las Vegas.

“Vi var inte beredda alls på det. Andra dagen fick vi sätta vår ekonomichef som dörrvakt och tredje dagen var det helt galet. Vi ville inte ha mer än 8-10 personer i taget där inne så vi verkligen kunde ta oss tiden att visa och förklara produkten”, säger Victor Isaksen.

I kölvattnet av framgångarna på mässan fick bolaget in en kapitalrunda på 23 miljoner kronor.

Då ville inte bolagets styrelseordförande Victor Isaksen berätta vem som investerat. Nu visar offentliga handlingar som Breakit tagit del av att riskkapitalbolaget Gullspång invest är en av de nya storägarna. Gullspång är ett investeringsföretag byggt på de miljarder som familjen Brandberg fick när de sålde sina aktier i kameraföretaget Axis.

Enligt handlingarna går det familjeägda riskkapitalbolaget in med 3,5 miljoner kronor. Christer Brandberg, som ligger bakom riskkapitalbolaget, har själv gått in med ytterligare 1 miljon kronor.

"Vi har investerat för att bolaget har förstaklassigt ljud men framförallt för att det är två väldigt kunniga och energiska entreprenörer som ligger bakom bolaget", säger Christer Brandberg.

Aifi värderas i rundan till drygt 50 miljoner kronor – innan investerat kapital.

Läs fler artiklar
LÄS MER